Hlavní obsah

Slovan po explozi nechce své fanoušky na venkovních hřištích

Bratislava

Fotbalisté Slovanu Bratislava budou až do konce podzimu slovenské ligy hrát své venkovní zápasy bez vlastních fanoušků. Vedení klubu se tak rozhodlo v rámci mimořádných opatření, která zavádí poté, co v nedělním duelu s Ružomberokem příznivci Slovanu zranili silnou výbušninou deset fandů soupeře včetně dvou dětí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbaloví fanoušci - ilustrační foto.

Článek

"Nebudeme žádat od domácích klubů vstupenky do sektoru hostí na zápasy našeho mužstva na hřištích soupeřů. A to až do konce podzimní části," stojí v prohlášení klubu.

"Mrzí nás, že se toto opatření dotkne především fanoušků, kteří věrně cestovali s naším klubem po celém Slovensku a důstojně reprezentovali jeho barvy. Věříme však, že všichni fanoušci, kterým na klubu záleží, pochopí toto rozhodnutí přijaté ve snaze chránit jméno a značku Slovanu."

Po pachatelích nedělního incidentu pátrá policie, Slovan vypsal za informace vedoucí k jejich dopadení odměnu 5000 eur (asi 130 000 korun). Vedení Slovanu se od výtržníků distancovalo a hodlá jim udělit doživotní zákaz vstupu na stadión. Vedle vypsání odměny zároveň klub podal trestní oznámení na neznámého pachatele pro ublížení na zdraví a výtržnictví. Případem se bude zabývat při nejbližší příležitosti i disciplinární komise fotbalového svazu.

K incidentu došlo v 83. minutě krátce poté, co hosté snížili tříbrankové manko na konečných 2:3. Silný výbuch zdemoloval několik sedaček a donutil k zásahu policii a záchrannou službu, rozhodčí ale nechal pokračovat ve hře.

Reklama

Související témata: