Hlavní obsah

Za dělobuch v hledišti zaplatí Slovan Bratislava pokutu 15 tisíc eur

Bratislava

Disciplinární komise Slovenského fotbalového svazu potrestala klub Slovan Bratislava pokutou ve výši 15 tisíc eur (asi 380 tisíc Kč) a uzavřením stadiónu na tři domácí utkání. Klub byl potrestaný za hození dělobuchu do sektoru fanoušků hostí na nedělním ligovém utkání proti Ružomberku. Při výbuchu bylo zraněno deset lidí, z toho dvě děti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Miroslav Vlk, pověřený vedením disciplinární komise, zdůraznil, že se jedná o nejvyšší pokutu udělenou v historii komise. „Kromě pokuty a trestu uzavření stadiónu musí Slovan zvýšit pořadatelskou službu, bezpečnost na stadiónu a zabezpečit, aby diváci nepřecházeli z jednoho sektoru do druhého," uvedl Vlk.

Slovan nastoupil už ve středu proti Senici před prázdnými tribunami. Bez diváků se tak bude hrát ještě utkání proti Zlatým Moravcům (1.9.) a proti FC Nitra (17.9.).

Klub vypsal za informace o pachatelích nedělního incidentu odměnu ve výši 5 tisíc eur (asi 130 tisíc Kč). V případě, že se pachatele podaří usvědčit, dostanou doživotní zákaz vstupu na domácí utkání Slovanu.

Reklama

Související témata: