Hlavní obsah

Ševčenko bude se zlomenou lícní kostí dlouho chybět

MILÁN

Majitel Zlatého míče Andrej Ševčenko si v sobotním utkání AC Milán s Cagliari zlomil lícní kost i nadočnicový oblouk a podle lékařů může nejméně na tři týdny na fotbal zapomenout. Přijde tak o středeční Ligu mistrů s Manchesterem United i o derby s Interem v příštím kole italské ligy.

Článek

Ševčenko se v desáté minutě srazil s obráncem hostí Loriou a byl ze San Sira odvezen do nemocnice. Podle internetové stránky AC Milán se v pondělí podrobí operaci. První odhady hovořily o desetidenním klidu, ale přestávka bude zřejmě delší. Klubový lékař už dnes mluvil o třech týdnech a i po nich bude moci ukrajinský útočník hrát jen s ochrannou maskou.

Král ligových střelců má letos na zranění smůlu. Na podzim mu po jednom hlavičkovém souboji sešívali ret, v lednu si poranil kotník. Trenér Carlo Ancelotti má teď se složením útoku starosti. Filippo Inzaghi má totiž zlomenou ruku, a tak mu z útočníků zbyli jen Argentinec Crespo a Dán Tomasson. "Doufám, že se oba vrátí co nejdříve. Zatím to bude pro ostatní velká motivace," řekl milánský trenér.

Ševčenko se na středeční utkání na Old Traffordu moc těšil. Před dvěma lety právě tady zvedl nad hlavu nejcennější klubovou trofej, když ve finále Ligy mistrů s Juventusem proměnil v rozstřelu rozhodující penaltu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články