Hlavní obsah

Útočník Austrie Vídeň Jun: Chtěl bych si zase zahrát Ligu mistrů

Karel FeltPrávo

Útočník Tomáš Jun (30) prožívá krásné léto. Austria Vídeň sice nevykročila za obhajobou rakouského titulu zrovna nejlépe, ale už jen krůček jí zbývá k postupu do základní skupiny Ligy mistrů. V Záhřebu vyhrála první duel play off 2:0 a odveta může přinést klubu historický úspěch.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Český fotbalista Tomáš Jun (v bílém dresu) v tvrdém souboji s dvojicí hráčů Dinama Záhřeb.

Článek

Jak jste si užíval vítězství v Záhřebu?

Je to krásný výsledek, ale pořád jen první krok. V odvetě to musíme potvrdit, pak bude čas trošičku slavit. Teď nebyl čas ani důvod. Ze Záhřebu jsme jeli rovnou do Wolfsbergu, kde jsme hráli v sobotu další ligové utkání. Bylo to vlastně při cestě. Lepší než letět do Vídně a pak zase zpátky na jih.

Vy jste se v Záhřebu podílel na obou gólech...

Na první jsem přihrával Leovacovi, před druhým jsem pustil míč Stankovičovi, který ho uklidil do sítě.

Ligu mistrů jste okusil už v dresu Sparty. Vzpomenete si ještě?

Samozřejmě a moc rád. Jenže už to bude skoro deset let... Byly to tenkrát nádherné zápasy, třeba s Laziem, přes které jsme postoupili gólem z poslední minuty. Těch bitev bylo hodně, napadají mě i ty s Lyonem nebo AC Milán, kterým jsem dal gól. Krásné vzpomínky, rád bych je oživil...

Austria v květnu slavila rakouský titul, ale vstup do nového ligového ročníku nemáte nejlepší...

Bohužel. Remizovali jsme doma s Riedem a na Rapidu, nejvíc mě ale mrzí debakl 1:5, který nám uštědřil Salcburk. To bude znovu favorit na titul a náš nejtěžší soupeř. Dostali jsme se pod tlak a do palby kritiky. Snad jsme se po pětigólovém přídělu Wiener Neustadtu a čtyřce Wolfsbergu vrátili zpátky na vítěznou vlnu.

Vy jste zatím přispěl dvěma góly.

Jeden jsem dal Riedu a jeden Wiener Neustadtu. Na začátek to není úplně špatné. Zahodil jsem ale i pár dalších šancí, na druhou stranu jsem si připsal nějaké asistence.

Změnila se vaše pozice po příchodu trenéra Bjelici?

Nezměnila, hraju pravidelně, i když kouč samozřejmě využívá kvůli nabitému programu víc hráčů.

Reklama

Související témata: