Hlavní obsah

Třiatřicet zatčených po zápase Evertonu

Třiatřicet lidí bylo zatčeno po sobotním utkání Anglického poháru mezi Evertonem a Manchesterem United. Po zápase, který hosté vyhráli 2:0, došlo v okolí Goodison Parku v Liverpoolu k potyčkám příznivců obou klubů. Podle policie létaly vzduchem především kameny a lahve, čtyři policisté byli při nepokojích zraněni a jeden dokonce skončil v nemocnici.

Článek

"Nepokoje byly našimi policisty brzy zažehnány už v zárodku a výtržníci byli eskortováni na stanici," sdělil mluvčí místní policie. Ta nyní zkoumá nahrávky z bezpečnostních kamer ze stadionu Evertonu. Chce na nich odhalit fanouška, který v průběhu utkání vhodil na plochu mobilní telefon a zasáhl do hlavy brankáře Manchesteru Roye Carrolla.

Už předtím neprobíhalo utkání v klidu. Policie zatkla během hry dva mladíky, kteří vhodili na trávník plastové lahve. Činovník Evertonu Ian Ross, zodpovědný za komunikaci klubu s veřejností už přislíbil policii plnou spolupráci a trvá na potrestání výtržníků.

"Neustále apelujeme na naše fanoušky a snažíme se je vychovávat k tomu, aby se na zápasech nechovali agresivně. A 99 procent z nich se chová slušně, bohužel občas se najde někdo kdo poškodí dobré jméno klubu. Zasadíme se o to, aby byl viník nalezen a potrestán. Zároveň se omlouváme Royi Carrollovi," sdělil Ross.

Reklama

Související témata: