Hlavní obsah

Zadlužený Dortmund dal do zástavy Rosického práva

Vedení Borussie Dortmund podle německého listu Ruhr Nachrichten dalo do zástavy hráčská práva na Tomáše Rosického. A protože v případě jeho přestupu by muselo část odstupného odvést stavební společnosti, od níž získalo 15 miliónů eur, odmítá českého fotbalistu prodat. Přitom klub trápí obrovské dluhy a prodejem Rosického by mohl získat potřebné finance.

Foto: REUTERS

Dortmund odmítá Tomáše Rosického prodat.

Článek

Zájemců o tvořivého záložníka byla řada. Českého reprezentanta chtěly získat například Barcelona, Real Madrid, Porto, Liverpool i Chelsea. Čtyřiadvacetiletý Rosický působí v Dortmundu od ledna 2001. Tehdy přišel z pražské Sparty za více než půl miliardy korun a stal se nejdražším hráčem německé ligy.

Prodá Dortmund ještě letos Rosického?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Právě atraktivní přestupová práva na Rosického použili podle Ruhr Nachrichten bývalý šéf Borussie Gerd Niebaum a nynější obchodní ředitel Michael Meier jako zástavu, když si od firmy stavebního magnáta Alberta Sahleho půjčili 15 miliónů eur. Kdy k transakci došlo, německý list neuvádí.

Každopádně Sahle dosud nedostal své peníze zpět. Podobně jako další věřitelé dortmundského klubu v tomto týdnu souhlasil se zpožděním splátek. Vedení Borussie touto dohodou odvrátilo hrozící krach a nyní pracuje na strategii, jak se zbavit dluhů, které dosahují téměř sto miliónů eur.

Reklama