Hlavní obsah

Tomáše Rosického chce získat Juventus Turín

PRAHA

Ekonomické problémy Borussie Dortmund nemohou skončit jinak než výprodejem hráčského kádru. Shodují se na tom německá a italská média a už během víkendu přinesla jména hráčů, kteří v létě Vestfálský stadion opustí. Podle italského internetového serveru calciomercato láká Tomáše Rosického Juventus Turín, v jehož dresu hraje Pavel Nedvěd.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

Rosický je ale prý pouze jedním ze tří hráčů, kteří v prvním sledu klub opustí. Juventus měl podle téhož zdroje dokonce již kontaktovat hráčova agenta Pavla Pasku. Italský tisk upozorňuje, že velký zájem je i o další hráče: o Jana Kollera po čase znovu usiluje AC Milán, německý reprezentant Christop Metzelder by měl jít do konkurenčního Interu.

Získá Tomáše Rosického Juventus Turín?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Debaty o odchodu tří klíčových opor zadluženého klubu znovu rozproudily události z minulého týdne, kdy finančně zruinovaný klub oznámil, že za první polovinu finančního roku zaznamenal ztrátu 27,2 miliónu eur. Vzápětí proto funkcionáři vypracovali další plán úsporných opatření, k němuž však potřebovali souhlas všech věřitelů.

Německá média spekulují, že jedním z prvních kroků tajného plánu je právě prodej nejdražších hráčských hvězd. V té souvislosti dnešní vydání deníku Ruhr Nachrichten přineslo informaci, že vedení Borussie už dříve dalo přestupová práva na Rosického jako zástavu firmě stavebního magnáta Alberta Sahleho. Za to inkasoval klub půjčku ve výši patnáct miliónů eur. To mohl být také důvod, proč Dortmund přes několik údajných nabídek sveřepě odmítal Rosického prodat už v zimním přestupním termínu.

Čeští hráči zatím nehodlají spekulace tisku o případném přestupu do Itálie zatím komentovat. "Takových zpráv už bylo. Pro mě je teď podstatné, že jsem zdráv a můžu hrát. Uvidíme, co přinesou další týdny," uvedl Rosický, který se již delší čas netají úmyslem Dortmund opustit.

Reklama

Související témata: