Hlavní obsah

Čech bude muset odchytat finále Ligového poháru

LONDÝN

Brankáře Chelsea Petra Čecha podle všeho čeká v neděli finále anglického Ligového poháru. Utkání s Liverpoolem měla původně odchytat 'dvojka' Carlo Cudicini, jenž si ovšem vysloužil červenou kartu v nepovedeném nedělním osmifinále Anglického poháru s Newcastlem a mezi tyčemi se v dalším zápase nesmí objevit.

Článek

Podle pravidel anglické fotbalové asociace se totiž trest za červenou kartu přenáší do všech soutěží, které pod ni spadají. Jednatřicetiletý italský gólman se proti vyloučení za faul na Sholu Ameobiho odvolal, pokud ale neuspěje, půjde do branky Čech. Asociace by měla definitivně rozhodnout v úterý.

"Budu to muset odchytat. Za těchto okolností je ale jasné, že z toho kdovíjakou radost nemám," uvedl Čech na své internetové stránce. Český reprezentační gólman vychytal Chelsea postup v semifinále proti Manchesteru United, kouč Mourinho však jako odměnu za spolehlivé výkony v roli dvojky původně počítal pro duel s Liverpoolem s Cudicinim.

Černá neděle

Sám Čech označil zápas s Newcastlem za "černou neděli" pro Chelsea a měl pro to důvod. Londýnští nejenže po porážce 0:1 přišli o možnost vyhrát čtyři soutěže v jedné sezóně, navíc ztratili zraněné Wayna Bridge, Damiena Duffa a Williama Gallase. Pro Bridge možná kvůli poraněnému kotníku skončila sezóna, Duff a Gallas zřejmě vynechají středeční utkání Ligy mistrů s Barcelonou.

"V Newcastlu bylo pro nás všechno začarované, takže věřím, že jsme si smůlu již vybrali a štěstí nám bude ve zbytku sezony přát, protože ho určitě budeme potřebovat mít na své straně. Pozitivní je také to, že můžeme ušetřit více sil, což může být v případě přibývajících zranění velmi důležité," prohlásil dvaadvacetiletý Čech.

Reklama

Související témata: