Hlavní obsah

Fotbaloví trenéři jsou pro zkrácení přestupního termínu v Evropě

Trenéři některých evropských fotbalových velkoklubů by přivítali zkrácení přestupových období. Na schůzce pořádané Evropskou fotbalovou unií UEFA se vyslovil pro změnu například kouč Tottenhamu André Villas-Boas.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Manažer Tottenhamu André Villas-Boas.

Článek

"Upozornili jsme zástupce UEFA, že by se s tím mělo něco dělat," řekl agentuře AP Portugalec Villas-Boas. Dvoudenní schůzky se zúčastnilo dalších patnáct koučů včetně například Carla Ancelottiho z Realu Madrid.

Podle trenérů letos narušily přestupy přípravu na sezónu, když hráči odcházeli na poslední chvíli, třebaže i významné evropské soutěže měly za sebou několik kol. Nový kouč Neapole Rafael Benítez za ideální termín pro uzavření přestupového okna označil začátek či polovinu srpna.

Tottenham, který vede Villas-Boas od minulé sezóny, letos až do poslední chvíle řešil osud Garetha Balea. Rekordní transfer velšského záložníka za 100 miliónů eur (2,57 miliardy korun) do Realu Madrid byl dotažen až těsně před uzávěrkou přestupů.

Trenér Schalke Jens Keller však na schůzce oponoval tím, že méně bohaté kluby až do poslední chvíle čekají, zda se dostanou do Ligy mistrů a vydělají si přibližně 220 miliónů korun za postup do skupiny. Německý klub by si jinak podle něj nemohl dovolit přivést záložníka Kevina-Prince Boatenga z AC Milán, kterého koupil právě až po postupu do LM.

Reklama