Hlavní obsah

Barcelona vybírá Valdésova nástupce. Chce Čecha, tvrdí španělský list

Velká brankářská rošáda je podle španělského listu El Mundo Deportivo na spadnutí: výměna se týká českého gólmana Petra Čecha z Chelsea a Victora Valdése z Barcelony. Pokud fotbalová Chelsea odchod své brankářské jedničky neposvětí, zaměří se katalánský velkoklub na trojlístek Courtois - Ter Stegen - Guzmán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Chelsea Petr Čech během utkání Superpoháru v pražském Edenu.

Článek

Jednatřicetiletému Španělovi vyprší po sezóně kontrakt a s největší pravděpodobností z Nou Campu odejde. Podle spekulací by měl zamířit do Londýna a místo něj by do Katalánska putoval stejně starý Čech.

Rodák z Plzně je však u Blues spokojený a ani jednou za svůj pobyt na Stamford Bridge na odchod nepomyslel. Spekulace o jeho možném přestupu do Barcelony se v minulosti objevily již několikrát. Svoji roli zřejmě sehrál i rozhovor pro francouzský sportovní deník L´Équipe, v němž se česká brankářská jednička svěřila, že by ráda za katalánský velkoklub hrála. "Jenže to bylo v roce 2003, kdy jsem ještě působil v Rennes," uváděl později Čech všechno na pravou míru.

Určitou roli v uvažovaném transferu ovšem hraje také Thibaut Courtois. Talentovaný brankář Chelsea, který je již třetím rokem na hostování v Atlétiku Madrid, je považován za Čechova nástupce. Nicméně Barcelona chce tohoto mladíka podle španělských listů Marca a Sport zlanařit do svých řad.

Belgický reprezentační gólman totiž ve španělské La Lize září. V minulé sezóně překonal dva klubové rekordy Atlétika. První se týkal neprůstřelnosti ve venkovních zápasech, kterou natáhl na 613 minut. V počtu odchytaných ligových utkání s čistým kontem za jeden ročník pak celkově nedostal branku v devatenácti střetnutích.

Pokud Barceloně nevyjde ani jeden zmíněný transfer, zaměří se španělský gigant na německého reprezentanta Marca Andrého Ter Stegena z Mönchengladbachu či na Argentince Nahuela Guzmána z Newell´s Old Boys.

Kterého z těchto brankářů si přejete vidět v Barceloně nejvíce?
Petr Čech
72 %
Thibaut Courtois
17,2 %
Marc André Ter Stegen
5,4 %
Nahuel Guzmán
5,4 %
Celkem hlasovalo 16234 čtenářů.

Reklama

Související témata: