Hlavní obsah

Eto´ova sobeckost způsobí v kabině Chelsea neplechu, tvrdí Roberto Carlos

Rio de Janeiro

Když po nuceném konci v Anži Machačkala hledal kamerunský útočník Samuel Eto´o nové angažmá, vyjádřil se, že by rád zpátky za José Mourinhem do Chelsea. Jeho přání bylo na konci srpna vyslyšeno. Zkušený forvard navíc přišel na Stamford Bridge zdarma jako volný hráč. Fanoušci Blues se na novou posilu těší, jeho bývalý spoluhráč z Ruska Roberto Carlos však euforii trochu krotí. „Samuel je dobrý člověk, ale občas se chová opravdu sobecky jak na hřišti, tak i mimo něj, což má negativní vliv na kabinu a v takovém týmu, jako je Chelsea, to může způsobit velké problémy,“ řekl bývalý obránce a mistr světa z roku 2002 brazilskému listu Globo.

Foto: Sport.cz

Samuel Eto´o s dresem Chelsea.

Článek

„Znám ho od šestnácti let. Je to výborný fotbalista, ale někdy se v něm tak nějak přepne a najednou je samé já, já, já," vysvětloval Carlos Eto´ovy zkraty.

„Když přišel do týmu, měl jsem s ním menší problém v šatně. Nešlo o nic vážného. Nicméně poté mi ruští spoluhráči vysvětlili, že Eto´o tu nebude jen kopat do míče," přiznal současný trenér Sivassporu. „Také byl zainteresován v některých přestupech. Vždy se jednalo o hráče, kteří byli jeho kamarádi, což mi přišlo matoucí a zvláštní," pokračoval Carlos.

„Na druhou stranu se po jeho příchodu zvedla organizace hry, což nám pomohlo k pátému místu v tabulce a kvalifikaci do Evropské ligy," otočil někdejší zadák Realu Madrid či Fenerbahce.

Když v roce 2011 přestupoval Eto´o do Machačkaly z Interu Milán za 27 miliónů eur (přes 695 miliónů korun), stal se z něj nejlépe placený fotbalista světa. Jeho roční plat činil po zdanění přibližně 20 miliónů eur (520 miliónů korun). Jenže ruský tým kvůli finančním problémům svého majitele Sulejmana Kerimova musel začít letos v srpnu rozprodávat hráče. Anži doposud opustilo hned dvanáct borců. Jedním z nich byl právě kamerunský snajpr, jenž zamířil do Chelsea, kde naváže na spolupráci s portugalským stratégem Mourinhem, se kterým v Interu Milán v sezóně 2009/2010 vyhrál i Ligu mistrů, když ve finále italský celek přehrál mnichovský Bayern 2:0.

Reklama

Související témata: