Hlavní obsah

Koller dal pátý jarní gól a zachránil Dortmund

PRAHA

Jan Koller má na jaře fantastickou střeleckou formu: V šesti bundesligových zápasech dal pět branek. Tu zatím poslední v sobotu Mohuči, kterou Dortmund porazil 3:0. Český obr, jenž v zápase navíc trefil i břevno, se tak výrazně podílí na změně postavení Borussie v tabulce. Ta už se nemusí obávat sestupu, zato ještě může pomýšlet na účast v Poháru UEFA.

Článek

Navíc její hru opět režíruje uzdravený Tomáš Rosický. Oba opustili trávník těsně před koncem zápasu.

Z českých fotbalistů působících v Německu se v sobotu radoval z vítězství už jen Petr Gabriel, jehož Bielefeld vstřelil Norimberku tři branky. V obraně hostí však chyběl marod Marek Nikl. Milan Fukal a Ivo Ulich se podíleli na bezgólové remíze Mönchengladbachu v Rostocku, Václav Svěrkoš a Marek Heinz ovšem nebyli ani na lavičce.

Možná hůře však dopadli další tři Češi, kteří na trávníku vytrpěli čtyřgólové příděly. Hamburk s Davidem Jarolímem ho dostal v Berlíně od Herthy. Ještě tragičtěji na tom ale jsou Filip Trojan (hrál víc než hodinu) a Vratislav Lokvenc (celý zápas). Jejich potápějící se Bochum čtyřikrát inkasovala v Brémách, které si spravily chuť po debaklu v Lize mistrů. Lokvencova víra v záchranu dostala další povážlivou trhlinu, český reprezentant navíc nedává góly.

Za Hannover odehrál při prohře na hřišti Schalke Jiří Kaufman celý zápas, Jiří Štajner úvodních třiašedesát minut.

Udine se stále drží na čtvrté příčce tabulky

Udine s Markem Jankulovským získalo v sobotu bod za remízu 2:2 s domácí Fiorentinou. Té stále chybí Tomáš Ujfaluši, který má zánět v koleně. Podle italských médií patřil Jankulovski k nejlepším na hřišti a bod je pro jeho tým na horké florentské půdě úspěch. Udine se stále drží na čtvrté příčce tabulky. V Itálii nehrál za Juventus ani Pavel Nedvěd, zotavující se z otřesu mozku.

Jaroslav Plašil chyběl na hřišti Nice, kde Monako nečekaně prohrálo a ztrácí kontakt na čelo tabulky. Zranění Tomáš Galásek a Zdeněk Grygera nebyli při výhře Ajaxu na stadiónu Rody Kerkrade. Ze zdravotních důvodů nenastoupil ani Patrik Berger a jeho Portsmouth podlehl, byť o gól, na Old Trafford Manchesteru United, v jehož dresu zářil i řádil Rooney. Gólman Radek Černý opět proseděl na lavičce vítězné utkání Tottenhamu s Fulhamem. Ve druhé lize West Ham s Tomášem Řepkou v obraně podlehl Leedsu 1:2 a klesl na šesté místo, stále má však jeden zápas k dobru.

René Wagner sice vstřelil vedoucí gól Matterburgu v rakouské lize v duelu s Admirou Wacker, pak se ale děly věci: Hosté nejenže vymazali dvoubrankové manko, ale zápas ještě otočili, přestože dohrávali v devíti. Pavel Srníček v portugalské lize doma vychytal klubu Beira Mar bezbrankovou remízu s týmem Ria Ave.

Reklama

Související témata: