Hlavní obsah

Mourinha možná stihne trest za zdvižený prst

PRAHA

Bez svého kouče se možná bude muset v několika utkáních obejít dvojice českých hráčů londýnské Chelsea Petr Čech a Jiří Jarošík. Portugalskému trenérovi lídra Premier League hrozí postih za zdvižený prst během finálového utkání Carling Cupu proti Liverpoolu. Mourinho ovšem nevztyčil prostředníček, jen ukazováčkem naznačoval ticho. Podle svých slov ale nechtěl urazit fanoušky soupeře.

Článek

Vedení anglické fotbalové asociace čeká na oficiální zápis utkání, ve kterém přislíbil hlavní rozhodčí Steve Bennett popsat detaily celého incidentu. Mourinho byl z lavičky vykázán krátce poté, co si přiložil ukazováček na rty. To se stalo krátce poté, co si dal kapitán Liverpoolu Steven Gerrard v 79. minutě nešťastný vlastní gól.

Kouč Chelsea se po zápase omluvil, ale upozornil na to, že jeho gesto nebylo určené fanouškům Liverpoolu. "Příznivce Liverpoolu chovám ve velké úctě," uvedl na stránkách soccernet.com Mourinho. "To znamení ticha (výzvu k zavření úst) jsem nesměroval jim. To bylo pro anglické novináře," dodal.

"Jestli jsem ale udělal chybu a něco, co se v anglickém fotbale nedělá, budu se muset přizpůsobit," uvědomuje si Jose Mourinho. Bývalý trenér posledních vítězů Ligy mistrů z Porta tak možná bude čelit dalšímu trestu anglické asociace.

Letos byl už Mourinho potrestán

V letošním ročníku anglické ligy byl Mourinho už potrestán za to, že obvinil hráče Manchesteru ze simulování- vedení soutěže si pravděpodobně Mourinha po prostudování zápisu z utkání pozve, aby své jednání vysvětlil. A podle toho se rozhodne. V úvahu připadá finanční postih, ale také zákaz trénování na několik zápasů.

Jako polehčující okolnost by Portugalci mohlo sloužit to, že po utkání si potřásl ruce s každým hráčem Liverpoolu a po vykázání mu na tribunu nemusel "pomáhat" policista.

Ředitel komunikace Chelsea Simon Greenberg řekl Sky Sports: "Trenér se omluvil, což někteří ani nedokáží. José má svojí hlavu, ale dokáže i poslouchat ostatní. Moc dobře ví, proč to udělal," řekl Greenberg.

Reklama

Související témata: