Hlavní obsah

Nedvěda propustili z nemocnice

TURÍN

Pět dní strávil Pavel Nedvěd po tvrdém střetu v osmifinále Ligy mistrů na hřišti Realu Madrid v nemocnici. Lékaři v italském Turíně v pondělí po několikahodinovém neurologickém vyšetření nepotvrdili vážnější poškození mozku a propustili jednu z opor Juventusu do domácího ošetřování.

Článek

Informaci potvrdil hráčův manažer Zdeněk Nehoda. "Pavel je z nemocnice zpátky doma, kde se bude dál léčit. Jeho stav je stabilizovaný. Ale více svůj zdravotní stav komentovat nehodlá," řekl Nehoda.

Jednatřicetiletý záložník byl na klinice hospitalizován od minulé středy. Den předtím nedohrál první osmifinálové utkání Ligy mistrů na půdě Realu Madrid poté, co po střetu s domácím obráncem Raúlem Bravem musel kvůli otřesu mozku odejít ve 34. minutě ze hřiště. Na konci týdne sice vyšetření odhalila krevní sraženinu na mozku, ale dnešní kontrola vážnější komplikace vyvrátila.

Bývalý reprezentační kapitán, který se loni rozloučil s kariérou v národním týmu, má mít podle internetové stránky Juventusu dalších sedm dní klid. Do lehkého tréninku by se měl Nedvěd zapojit v úterý 8. února.

Podle všeho tak zmešká odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid, která se bude hrát den poté. Španělský velkoklub bude v Turíně hájit těsný náskok 1:0.

Reklama