Hlavní obsah

Pennant z Arsenalu by měl jít na tři měsíce sedět

Tři měsíce ve vězení by měl strávit anglický fotbalista Jermaine Pennant. Útočník Arsenalu, který momentálně obléká dres Birminghamu, byl odsouzen za řízení v opilosti a navíc přišel na tři roky o řidičský průkaz. Když Pennant prohřešek spáchal, byl už kvůli alkoholu za volantem v podmínce.

Článek

Pennant, jehož Arsenal koupil jako velký talent už v patnácti letech, narazil 23. ledna se svým mercedesem na severu Londýna do lampy veřejného osvětlení. Fotbalista po nehodě neprošel dechovou zkouškou a byl zatčen za řízení v opilosti.

Prohřešku se navíc dopustil v době, kdy směl řídit jen podmíněně. Loni totiž přišel o řidičský průkaz na 16 měsíců za jízdu v protisměru rovněž pod vlivem alkoholu.

Před soudem Pennant přiznal, že měl v těle dvaapůlkrát více alkoholu, než je povolený limit. Navíc mu přitížilo, že řídil v době, kdy za volant nesměl, a neměl pojištění. Fotbalista se proti trestu odvolá.

Jednomu z největších talentů historie nabídl pomocnou ruku šéf Asociace profesionálních fotbalistů Gordon Taylor. Podle něj bude Pennant potřebovat po propuštění z vězení veškerou péči, aby se mohl vrátit ke kariéře.

"Je na křižovatce. Doufejme, že dokáže najít sílu vrátit se na trávníky," řekl Taylor na Pennantovu adresu. Pennant se v roce 1999 stal ve věku necelých sedmnácti let nejmladším hráčem, který kdy v soutěžním utkání nastoupil za první tým Arsenalu.

Reklama

Související témata: