Hlavní obsah

Čechova série skončila, Chelsea přesto vyhrála

Série ligových zápasů Petra Čecha bez inkasovaného gólu v sobotu skončila v Norwichi. Českého strážce branky Chelsea překonal domácí útočník Leon McKenzie a byl první, komu se to v anglické fotbalové lize podařilo po 1025 minutách hry. Chelsea přesto vyhrála 3:1 a svůj náskok v čele tabulky zvýšila na osm bodů, protože druhý Manchester United hrál na hřišti nováčka Crystal Palace jen 0:0.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Thierry Henry zase jednou ukázal, jakou má pro Arsenal cenu. Francouzský útočník třemi brankami rozhodl o vítězství londýnského klubu nad Portsmouthem a upevnil si vedení v soutěži o Zlatou kopačku. Obhájce titulu se tak přiblížil na dostřel druhému Manchesteru United, který nenašel klíč k obraně Crystal Palace, a to ani když domácí hráli půl hodiny v deseti bez vyloučeného Řeka Lakise.

Mezi střelce se zapsal i Henryho reprezentační spoluhráč Robert, který zařídil výhru Newcastlu nad Liverpoolem 1:0. Milan Baroš se vrátil do základní sestavy a v ní se poprvé po vleklém zranění objevil i Vladimír Šmicer.

Anglie - 29. kolo:
Aston Villa - Middlesbrough 2:0 (65. Laursen, 79. L. Moore), Arsenal - Portsmouth 3:0 (39., 53. a 85. Henry), Crystal Palace - Manchester United 0:0, Fulham - Charlton 0:0, Newcastle - Liverpool 1:0 (70. Robert), Southampton - Tottenham 1:0 (51. Quashie), Norwich - Chelsea 1:3 (64. McKenzie - 22. Cole, 71. Kežman, 79. Carvalho).
TABULKA

Svěrkoš přesvědčoval Advocaata o schopnostech Čechů

Jen sedm minut na trávníku potřeboval český útočník Václav Svěrkoš, aby rozhodl o výhře Borussie Mönchengladbach. Tři minuty před koncem ligového utkání s Wolfsburgem, kdy už se 45 tisíc diváků smiřovalo s bezbrankovou remízou, šel za míčem jako akrobat a levačkou v pádu vstřelil asi nejhezčí gól kola.

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili Werder Brémy 1:0 a obhájci titulu se tak vzdálili už na sedm bodů. V Mnichově na sebe narazily dva nejproduktivnější útoky bundesligy a úvod také fanoušky pěkně namlsal. Uzdravený tvůrce hry Bayernu Ballack si už v sedmé minutě vyskočil na rohový kop a poslal míč hlavou do sítě.

Schalke však dál drží s Bayernem krok, dokonce se mu díky výhře 2:0 v Bochumi trochu přiblížilo. Češi v útoku domácích Lokvenc s Trojanem se neprosadili, zato Brazilci Ailton a Lincoln na druhé straně ano.

Německo - 24. kolo:
Mohuč - Freiburg 5:0 (23. Gerber, 26. Friedrich, 43. Babatz z pen., 71. Da Silva, 81. Thurk), Stuttgart - Bielefeld 2:1 (48. Soldo, 75. Cacau - 77. Boakye), Hamburk - Leverkusen 1:0 (21. Van Buyten), Mönchengladbach - Wolfsburg 1:0 (87. Svěrkoš), Hannover - Rostock 0:1 (28. Prica), Bochum - Schalke 0:2 (30. Ailton, 77. Lincoln), Bayern Mnichov - Brémy 1:0 (7. Ballack).
TABULKA

Barcelonu opět spasil Eto'o

Fotbalisté FC Barcelona vyhráli v 27. kole španělské ligy v Pamploně 1:0 a upevnili si tak vedení v tabulce. Vítězný gól dal nejlepší ligový střelec Kamerunec Eto'o /PROFIL/ a byla to už jeho osmnáctá branka v této sezóně.

Real Madrid ukořistil na hřišti obhájce titulu ve Valencii jen bod. "Bílý balet" musel dotahovat náskok domácích, za něž se už v 14. minutě trefil Argentinec Aimar. Ronaldo, který byl při neúčasti Raúla i Owena jediným čistokrevným útočníkem hostí, po sólové akci brzy vyrovnal, ale to bylo vše.

Španělsko - 27. kolo
Pamplona - FC Barcelona 0:1 (40. Eto'o), Valencie - Real Madrid 1:1 (14. Aimar - 28. Ronaldo).
TABULKA

AC Milán zachránil v závěru Pirlo

Fotbalisté AC Milán ve 27. kole italské ligy málem klopýtli na hřišti posledního Bergama. Senzaci na úkor favorita odvrátil až ve čtvrté minutě nastaveného času Pirlo, který dal gól na 2:1 pro hosty.

Vedoucí tým tabulky bez zraněného Ševčenka prolomil obranný val až v 73. minutě. Postaral se o to Ambrosini, ale Nigérijec Makinwa už za dvě minuty vyrovnal. Bergamo znovu dokázalo, že mu změna trenéra jde k duhu.

Podobný průběh mělo utkání v Římě, kde se musel Juventus obejít bez Pavla Nedvěda, který se vzpamatovává po otřesu mozku. Hosty poslal do vedení obránce Cannavaro, pak sice Cassano vyrovnal, ale těsně před přestávkou proměnil Del Piero penaltu za Dellasův faul na Zalayetu.

Itálie - 27. kolo:
Bergamo - AC Milán 1:2 (73. Makinwa - 71. Ambrosini, 90.+4. Pirlo), AS Řím - Juventus Turín 1:2 (39. Cassano - 11. Cannavaro, 45. Del Piero z pen.).
TABULKA

Nováček pokořil šampióny z Lyonu

Nováček francouzské ligy z Caen si vyšlápl na obhájce titulu fotbalisty Lyonu. V páteční předehrávce 28. kola zvítězilo Caen nad osmifinalistou Ligy mistrů 1:0 díky Masureově brance ze 72. minuty a posunulo se v tabulce na šestnácté místo.

Ze šestibodového náskoku Lyonu může ukrojit druhá Marseille, která hraje v neděli v St. Etienne.

Výsledek 28. kola:
Caen - Lyon 1:0 (72. Masure), Lens - Auxerre 3:1 (75. a 82. Utaka, 1. Thomert - 87. González), Bastia - Lille 3:1 (21. Hadži, 27. Ziani, 39. Rocchi - 18. Debuchy), Istres - Bordeaux 0:1 (78. Uche), Monako - Mety 0:0, Paris St. Germain - Nantes 1:0 (87. Pauleta), Rennes - Sochaux 3:0 (4. a 90+2. Frei, 12. Källström), Štrasburk - Ajaccio 1:0 (35. Devaux), Toulouse - Nice 1:0 (36. Moreira).
TABULKA

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články