Hlavní obsah

Trenér Straka míří do německé druhé ligy

PRAHA

Fotbalový trenér František Straka zamíří za dalším angažmá do Německa. Někdejší kouč pražské Sparty, který na Letné skončil loni v prosinci, se dohodl na spolupráci s celkem LR Ahlen. V posledním týmu druhé německé ligy bude působit do konce sezóny, pak se rozhodne zda bude pokračovat.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

František Straka

Článek

Strakovo nové angažmá není velkým překvapením, všeobecně se očekávalo, že se objeví v některém klubu v Německu, kde prožil většinu své hráčské kariéry a kde také začínal jako trenér. V Ahlenu se uvolnilo místo v minulém týdnu, kdy byl po sérii špatných výsledků odvolán Ingo Peter.

Vedení klubu podle časopisu Kicker jednalo se zkušenými německými trenéry Rudim Bommerem a Holgerem Fachem, ale nakonec se dohodlo se Strakou. "Vyhovuje přesně našim požadavkům. Je při práci hodně emotivní a doufáme, že své nadšení dokáže přenést na mužstvo," řekl agentuře DPA místopředseda Ahlenu Heinz-Jürgen Gosda.

Český kouč prozradil, že dalším angažmá chtěl co nejdříve zapomenout na minulé týdny, které pro něho byly složité. Nejenže musel překousnout překvapivý vyhazov od vedoucího týmu tabulky, ale také se musel očistit od podezření, že bral drogy.

"Ale to minulé období na Spartě bylo moc pěkné a já děkuji všem fanouškům za sobotní rozloučení na Letné. Teď už mě to ale táhlo znovu na hřiště," řekl Straka.

O udržení proti Kocianovi

V novém klubu ho čeká další velká výzva. "Budu se snažit mužstvo pozvednout a uvidíme, co se mi do léta podaří. Až pak uvidím, zda bych zůstal, nebo šel někam jinam," prohlásil kouč, který už několikrát naznačil, že od léta se mu rýsuje i nějaká lukrativnější nabídka.

Ahlen je padesátitisícové město nedaleko Dortmundu. Tamní klub je tradičním účastníkem druhé ligy, ale letos je v ohrožení. Z 23 zápasů jich vyhrál jen pět. O šestou výhru ho připravila aféra rozhodčího Hoyzera, neboť fotbalový svaz rozhodl, že utkání s Burghausenem se bude opakovat.

Do loňska hrál v Ahlenu Jan Velkoborský a i na současné soupisce je jedno jméno, které čeští fanoušci dobře znají. V obraně hraje bývalý stoper pražské Slavie Chorvat Sladjan Ašanin.

Jedním ze Strakových soupeřů v boji o záchranu bude jeho někdejší spoluhráč z československé reprezentační obrany. Slovák Ján Kocian totiž nedávno převzal Erfurt, který je jen o bod před Ahlenem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články