Hlavní obsah

Španělský tisk věští hvězdné galaxii v Realu konec

MADRID

Zatímco v minulých letech měly španělské kluby mezi elitní osmičkou Ligy mistrů většinou trojnásobné zastoupení, letos všechny vyklidily pozice už před branami čtvrtfinále. Španělský tisk vyřazení svých klubů oplakává a předpovídá konec "hvězdné galaxie" v Realu Madrid. Barcelona v úterý fanoušky alespoň potěšila svou hrou, ale Real prý zklamal po všech stránkách.

Článek

"Soumrak Bohů" křičí titulek z první strany deníku AS. List El Mundo si položil otázku, zda v Madridu končí galaktická éra. Odpověď zazněla jednoznačně. Na internetové stránce 94 procent čtenářů zaškrtlo ano. El Mundo připomněl i vyřazení Realu ze Španělského poháru a osmibodovou ztrátu na Barcelonu v lize.

Zalayeta ušil Realu rubáš

Reportér listu nešetřil na současnou tvář nejslavnějšího klubu fotbalové historie sžíravou kritikou: "Zalayeta ušil rubáš pro bezkrevný a bezduchý Real a pohřbil mužstvo, které samolibě věřilo své salonní hře, těžkopádné až na zvracení."

Výkon, jímž se Real loučil s Evropou, připravil trpké rozčarování i dalším novinářům. "Nemělo to nic společného se zápasem 24 hodin předtím na Stamford Bridge. Ze závratě v Londýně k taktizování v Turíně, od fotbalu nabitého energií k fotbalu se zataženou ruční brzdou," tak vyznívá srovnání Realu s Barcelonou v očích reportéra listu ABC.

V létě některé hvězdy odejdou

"Real neukázal nic a stejně jako před rokem se ocitl na okraji srázu," napsal El País. Deník Marca předpovídá, že středeční prohra vnese do Realu velké změny a prezident klubu Florentino Perez, který za necelé dva roky vystřídal čtyři trenéry, prý už chystá další tahy. V létě prý odejdou přinejmenším tři "nadbytečné" hvězdy.

Barceloně se za statečný a dramatický boj v Londýně proti Chelsea dostalo u novinářů přece jen lepšího hodnocení. Nicméně list El Mundo Deportivo připomíná, že ekonomické důsledky jsou pro oba kluby podobné. "Sbohem Evropě znamená, že v pokladně Barcelony budou chybět dva milióny eur ze vstupného, s nimiž klubový rozpočet najisto počítal," napsal sportovní deník. A to prý má Barca štěstí, že za televizní přenosy z Ligy mistrů jí smlouva garantuje dvanáct miliónů eur bez ohledu na to, jak daleko dojde.

Reklama

Související témata: