Hlavní obsah

Real Madrid se po neúspěšné sezóně zbaví některých hvězd

PRAHA

Neúspěchům slavného Realu Madrid v této sezóně padnou za oběť některé hráčského hvězdy. Podle listu Marca by měli v létě z nabitého kádru odejít tři fotbalisté a nejvíce v ohrožení jsou údajně záložníci Luis Figo, David Beckham, útočník Raúl a obránce Roberto Carlos.

Foto: ČTK/AP

Z Realu má prý odejít i anglický reprezentant David Beckham - ilustrační foto.

Článek

Real v minulém týdnu vypadl s Juventusem Turín v osmifinále Ligy mistrů, v lednu vypadl z domácího poháru a ve španělské lize ztrácí na vedoucí Barcelonu už jedenáct bodů. Navzdory angažování úspěšného brazilského kouče Vanderleie Luxemburga tak téměř jistě zakončí sezonu bez zisku trofeje.

Proto se už nyní spekuluje o změnách, které mužstvo "Galacticos" čekají. Z ankety rozhlasové stanice Marca vyplynulo, že téměř polovina fanoušků by si přála odchod kanonýra Raúla, jenž patřil léta k nedotknutelným idolům "Bílého baletu".

Společně s dalšími hráči, které se možná Real v létě pokusí prodat, má na San Bernabeu mimořádně lukrativní podmínky. Španělský reprezentant si prý stejně jako kapitán anglické reprezentace Beckham a Portugalec Figo ročně vydělá šest milionů eur. Brazilský mistr světa Roberto Carlos si přijde na 4,2 milionu eur za sezonu.

Přestavba v kádru královského klubu se podle španělských médií nedotkne francouzského tvůrce hry Zinedina Zidana ani brazilského střelce Ronalda. Vedení Realu už si vyhlédlo i posily: do Madridu by měli přijít Joaquín z Betisu Sevilla a Del Horno z Bilbaa.

Reklama

Související témata: