Hlavní obsah

Ujfaluši: Nikdo v klubu si nepřipouští, že bychom sestoupili

PRAHA

Po dvou měsících se český fotbalový obránce Tomáš Ujfaluši vrátil do sestavy Fiorentiny, která v utkání 28. kola italské ligy remizovala na hřišti Lecce 2:2. Zkušený stoper odehrál celý zápas, a přestože se do základního kádru vrátil takřka po dvou měsících, cítil se v pohodě.

Článek

"V polovině ledna jsme hráli s Brescií. Pár minut před koncem mě tehdy vlastní brankář trefil kolíkem kopačky pod koleno a roztrhl mi nohu. Zápas jsem dohrál, ale za dva dny mi koleno nateklo. Zdálo se, že půjde o lehké zranění, proto italská média tvrdila, že budu za týden fit.

Jenže do kolena se dostala menší infekce, a tak jsem musel na artroskopii. Nešlo o žádné poničení kloubu, jen mi nohu řádně vyčistili, aby se zánět nerozšířil. Musel jsem pak navíc brát čtyři týdny antibiotika. Ale podobnou pauzu už jsem měl před mistrovstvím Evropy, takže jsem nepropadal panice.

Během mé nucené přestávky přišel do klubu nový trenér Zoff. Hned od začátku jsem ale cítil jeho důvěru. Pořád se ptal, jak mi je, jestli už se cítím dobře. Dokonce přišel před minulým zápasem, jestli jsem připraven hrát. Jenže jsem měl v nohách po šesti týdnech nicnedělání jen tři tréninky, takže jsme se domluvili, že nastoupím až proti Lecce, abych byl úplně fit. Během utkání jsem se cítil dobře, stejně tak po zápase, i když svaly v noze ještě nejsou v optimální síle. Ještě pár dnů a noha bude úplně v pohodě.

Za jeden bod při návratu byl rád

Jsem rád, že můj návrat skončil alespoň ziskem bodu. V prvním poločase jsme v Lecce dostali hloupé góly. Nejprve se při trestňáku Bona rozestoupila zeď, brankář s tím už nic nemohl dělat. A po půl hodině hry jsme propadli při útoku, domácí se dlouhým balónem a následnou kombinací na jeden dotek dostali zásluhou Vučiniče k druhému gólu.

Trenér v přestávce udělal dvě změny, které přinesly obrat. Už jsme byli lepším týmem, měli jsme více ze hry a zaslouženě srovnali, i když Maggio se trefil až čtyři minuty před koncem, takže to byly nervy. Ale já jsem věřil.

Bod z Lecce je dobrý, protože domácí hrají hodně útočně, na jejich hřišti moc týmů nebodovalo. Pro nás je remíza důležitá. Nejsme na tom v tabulce nejlépe, los také nemáme dvakrát dobrý, ale nikdo v klubu si nepřipouští, že bychom mohli sestoupit. Rozestupy jsou minimální. Stačí dva tři vydařené zápasy a klidně můžeme vystoupat o pět šest míst nahoru.

Po utkání jsem musel na dopingovou kontrolu. S tím nebyl problém, jen mě to trošku mrzelo, protože jsem trošku myslel na to, že bych se pozdravil s trenérem domácího týmu Zdeňkem Zemanem. Před utkáním na to nebyl čas. Snad budu mít příležitost příště. Doufám, že jsme se nepotkali naposledy."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články