Hlavní obsah

Raúl: Odejdu, pokud mě Real nebude chtít

PRAHA

Poprvé se nechal kapitán Realu Madrid Raúl Gonzales slyšet, že by mohl po jedenácti letech svléci dres "Bílého baletu", pokud by byl v klubu nadbytečný. "Po jedenácti letech chci pro Real to nejlepší," řekl sedmadvacetiletý útočník španělskému listu ABC. "Pokud se jednou budu muset obětovat ve prospěch týmu a odejít, učiním tak," dodal.

Foto: internet

Kapitán Realu Madrid Raúl Gonzáles - archivní foto

Článek

"Pokud si mě klub zavolá a řekne, že musím odejít, udělám to. Jako hráč musím být připravený hledat řešení, které bude výhodné pro všechny," tvrdí dlouholetá opora Realu. Raúl vyhrál s Realem třikrát evropský pohár, čtyřikrát se stal mistrem Španělska.

V poslední době je ale pod těžkou palbou kritiky, která mu vyčítá špatné výkony z posledních dvou sezón. Některá španělská média uvedla, že v základní sestavě slavného klubu už nemá co dělat.

Měl by Raúl z Realu odejít?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Raúlův kontrakt ale končí až v roce 2010 a forvard se nechal slyšet, že chce zůstat a porvat se o místo v sestavě. "Podle některých názorů novinářů či některých fanoušků bych měl odejít. Jsem si ale jistý, že klub má odlišný názor než média. Chci v Madridu zůstat a věřím, že to samé si přeje i klub," doufá Raúl.

Dlouholetý oblíbenec příznivců královského klubu pokračuje. "Nikdo mi v Realu nedal něco zadarmo, všeho jsem dosáhl tvrdou prací, nasazením a množstvím bolesti. Stále můžu být klubu prospěšný a myslím si, že ještě nejsem na vrcholu svých možností. Nechci si ale stavět hlavu. Jen chci, aby byl klub ke mně upřímný."

Prezident Realu Florentino Perez navštívil ve středu trénink mužstva a nechal se slyšet, že současnému kádru věří. "Před 11 měsíci všichni říkali, že máme nejlepší tým na světě a tím pro mě všichni zůstávají i nadále. Jsem moc pyšný na všechny hráče," řekl Perez.

Raúl je výjimečný hráč

Prezident klubu se na krátké tiskové konferenci zmínil i o kapitánovi svého klubu. "Raúl je výjimečný hráč a navíc náš kapitán. Byl a stále je jedním z nejdůležitějších fotbalistů v historii našeho klubu."

Real se v probíhajícím ročníku trápí a hrozí mu, že druhou sezónu v řadě skončí bez důležité trofeje. Ze španělského Královského poháru jej vyřadil druholigový Valladolid a v prestižní Lize mistrů vyřadil Real turínský Juventus.

Navíc Madrid v lize po prohře v Getafe 1:2 ztrácí na vedoucí Barcelonu 11 bodů, přičemž do konce ročníku chybí odehrát jen 10 kol.

Reklama

Související témata: