Hlavní obsah

VIDEO: Ohnivé peklo na tribuně. Rozvášněné fanoušky zchladila až sprška z vodních děl

Patří k nejradikálnějším fanouškům v Evropě a během uplynulého víkendu se znovu pořádně činili. V ostře sledovaném srbském derby mezi CZ Bělehrad a Partizanem (1:0) měla policie dost práce s tím, aby mezi rozvášněnými tábory udržela bezpečnou vzdálenost. Fanoušci po sobě házeli dělbuchy, dýmovnice, zapalovali sedačky a ze stadiónu si udělali jeden velký táborák. Zkrátka horká jižanská krev.

Napjatá atmosféra na bělehradském derby.Video: Reuters

 
Článek

Zápas sledovalo více než 40 tisíc fanoušků, vše se naštěstí odehrálo bez vážnějších zranění na obou stranách. Zhruba po hodině hry vypukly na tribuně největší nepokoje, kvůli kterým musel rozhodčí Milorad Mazič na deset minut duel přerušit.

Fanoušci Partizanu totiž uprostřed svého sektoru zapálili několik plastových sedaček, kouř se pak valil napříč stadiónem a na chvíli zadusil i některé fotbalisty na trávníku. Nápravu sjednali až přivolaní hasiči, kteří museli použít vodní děla na uhašení požáru.

Zápas se nakonec dohrál, Crvena zvezda v něm zvítězila 1:0 kuriózním vlastním gólem hostujícího obránce Milana Obradoviče, který nepochopitelně z malého vápna hlavou překonal vlastního brankáře.

Reklama

Související témata: