Hlavní obsah

Dortmund vyhrál, ale Koller se zranil a Rosický je nemocen

PRAHA

Fotbalový Dortmund sice jásá po dnešní výhře nad Hamburkem, ale pro český fotbal dobrá zpráva ze severoněmeckého přístavu nedorazila. Reprezentační útočník Jan Koller si týden před kvalifikačním zápasem s Finskem poranil sval a jeho spoluhráč Tomáš Rosický musel být krátce po přestávce střídán kvůli následkům nepříjemné virózy, kterou prodělal v posledních dnech.

Článek

Zatímco Rosický ihned po zápase zamířil do vlasti, aby se dal dohromady před pondělním srazem reprezentace, Koller si na cestu do Prahy musel nechat zajít chuť. Nastoupil s ostatními spoluhráči na zpáteční cestu do Dortmundu, kde ho čeká během neděle důkladná prohlídka postiženého svalu.

Už do zápasu vstupoval Rosický se sebezapřením. "Tři dny jsem se léčil a vypadalo to celkem dobře, ale hned po přestávce mě vzala zimnice a mlel jsem z posledního. Raději jsem se nechal rychle vystřídat, na trávníku už bych nebyl nic platný," popsal záložník své problémy.

V úvodu zápasu ale na maroda vůbec nevypadal. Nejprve vstřelil svou oblíbenou "šajtlí" z hranice šestnáctky vedoucí gól hostů a nedlouho poté mohl přidat i druhý, jenže jeho dobře mířený trestný kop gólman soupeře bravurně chytil.

Krušné chvíle pro český fotbal přišly zanedlouho: v sedmnácté minutě Kollera píchlo ve stehenním svalu a dvoumetrový útočník musel ze hřiště. "Nevypadá to moc dobře. Říkal, že ho v tom hodně píchlo, a to není nikdy dobré znamení," povzdychl si Rosický, který si s podobným zraněním dostatečně užil během loňského roku.

Zatímco Koller putoval do kabin, jeho spoluhráči vydřeli cennou výhru. Nejprve sice pustili soupeře do vedení, ale tři minuty Kollerův náhradník Ewerthon zařídil k radosti Borussie tři body.

Rosický doufá, že mu dva dny volna před pondělním srazem národního týmu pomohou nabrat ztracené síly. "Lékař mi říkal, že viróza už je na ústupu," poslal klíčový hráč reprezentace dobrou zprávu trenéru Karlu Brücknerovi.

Reklama

Související témata: