Hlavní obsah

Tottenham Hotspur láká Rosického

PRAHA

Fotbalistu Tomáše Rosického láká znovu anglická Premier League. Sportovní ředitel Borussie Dortmund Michal Zorc po sobotním utkání v Hamburku potvrdil německým novinářům, že velký zájem o českého reprezentanta má Tottenham Hotspur. Fotbalista v rozhovoru pro ČTK v neděli řekl, že o zájmu Angličanů dobře ví, ale podle jeho informací k dohodě zatím nedošlo.

Foto: ČTK

O odchodu Tomáše Rosického z Dortmundu se spekuluje už dlouho - ilustrační foto.

Článek

Rosického o zájmu "kohoutů" prý nedávno informoval jeho hráčský agent Pavel Paska. "Informoval mě ale také o tom, že k dohodě mezi kluby zatím nedošlo. A ani netuším, jak se budou jednání vyvíjet dál," řekl čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Odejde Tomáš Rosický do Tottenhamu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Zájem londýnského klubu, který je aktuálně na devátém místě anglické ligy, se zdá být vážný a je jen otázkou, zda funkcionáři najdou společnou řeč při jednání o případném letním transferu.

Nicméně už nyní je zřejmé, že by to i pro movitý anglický klub byla nadstandardní investice. Rosický totiž má ve vestfálském klubu uzavřenu smlouvu až do roku 2008 a během loňského léta za něho Borussia požadovala od případného zájemce nejméně deset milionů eur.

Není však vyloučeno, že zájemců o Rosického služby bude v létě více. V italském tisku se velmi často objevují spekulace o tom, že ho usilovně sleduje Juventus Turín.

Pokud by Rosický přestoupil do Tottenhamu, rozšířil by českou legii v tamním klubu. Na hostování tam působí juniorský reprezentant David Limberský a exslávistický gólman Radek Černý.

Reklama

Související témata: