Hlavní obsah

Liverpool oslabený o vyloučeného Baroše porazil Everton 2:1

PRAHA

Fotbalisté Liverpoolu stále živí naději na účast v příštím ročníku Ligy mistrů. V nedělním 201. derby zdolali na Anfield Road i po vyloučení Milana Baroše Everton 2:1 a v tabulce je od čtvrtého místa dělí čtyři body. Liverpool udeřil v prvním poločase a v rozmezí pěti minut se po gólech kapitána Stevena Gerrarda a španělského záložníka Luise Garcii ujal vedení 2:0.

Článek

Po hodině hry mohli domácí svůj náskok zvýšit, Baroš ale nejprve přestřelil a jeho další pokus z hranice pokutového území zlikvidoval brankář Martyn.

V 77. minutě navíc český útočník dostal za faul na Alana Stubbse červenou kartu a Everton v závěru utkání ožil. Liverpool se dostal pod tlak a australský záložník Tim Cahill osm minut před koncem snížil na 1:2. V dramatickém závěru už ale další gól nepadl.

Trenér Rafael Benítez označil vítězství za nejdůležitější od začátku sezóny, kdy Liverpool převzal. V příštích zápasech ale bude mít opět velké problémy se sestavením útoku. Už v prvním poločase totiž musel místo zraněného Morientese poslat na hřiště Vladimíra Šmicra, střídat museli i Stephen Warnock a Dietmar Hamann.

Baroše navíc za vyloučení čeká distanc na tři zápasy. Český kanonýr byl podle Beníteze po předchozích promarněných šancích frustrovaný a neudržel nervy na uzdě.

Dvě branky Petera Crouche ve druhém poločase zajistily fotbalistům Southamptonu vítězství 3:1 nad Middlesbrough. Hosté se díky prvnímu vítězství na hřišti soupeře v této sezóně posunuli v tabulce ze zóny ohrožené sestupem.

Fotbalisté Birminghamu vyhráli městské derby s Aston Villou 2:0 a svého rivala tak porazili v obou letošních zápasech. Pomohla jim chyba dánského brankáře Sörensena, jemuž proklouzla pod tělem Heskeyho střela. Minutu před koncem pak Gray výhru pojistil.

Anglie - 30. kolo:
Birmingham - Aston Villa 2:0 (52. Heskey, 89. Gray), Middlesbrough - Southampton 1:3 (41. Hasselbaink - 60. a 67. Crouch, 14. Jakobsson), Liverpool - Everton 2:1 (27. Gerrard, 32. Garcia - 82. Cahill).

Sampdoria prohrála doma s posledním Bergamem

Fotbalisté Sampdorie Janov prohráli ve 29. kole italské ligy doma s posledním Bergamem 1:2 a opustili čtvrté místo, které ještě zaručuje účast v předkole Ligy mistrů. Na ně se posunulo posunulo Udine.

Sampdorii se na jejím stadionu příliš nedaří a dnešní prohra je už pátá v tomto ročníku, kterou doma utrpěla. Zápas by se asi vyvíjel jinak, kdyby Flacchi hned na začátku nezahodil penaltu.

V Miláně se schylovalo k osmnácté remíze Interu, ale domácí nakonec v zápase s Fiorentinou uhájili vedení 3:2. Udine, do jehož sestavy se po trestu vrátil Marek Jankulovski, porazilo Lecce 2:1. Hlavní postavou byl znovu Di Michele, jenž před týdnem zaznamenal hattrick a teď dal oba góly vítězů.

Husarský kousek se povedl Parmě. Na začátku druhého poločasu prohrávala s Palermem o dva góly, ale i v deseti dokázala vyrovnat na 3:3. Smolařem zápasu byl domácí obránce Paolo Cannavaro. Mladší bratr reprezentačního stopera Fabia nejprve srazil střelu do vlastní sítě, pak zavinil penaltu a dostal červenou kartu.

Ale i bez něj Parma ztrátu zlikvidovala a díky dvěma Gilardinovým gólům zachránila bod. Nováček z Livorna v oslabení dokonce sahal po vítězství, ale hosté z Cagliari v nastaveném čase vyrovnali na 3:3.

Itálie - 29. kolo:
Chievo - Brescia 3:1 (80. a 88. Pellissier, 60. D'Anna - 19. Mareco), Inter Milán - Fiorentina 3:2 (27. Cambiasso, 53. Verón, 65. Cordóba - 40. Pazzini, 87. vlastní Cordóba), Livorno - Cagliari 3:3 (39. a 63. Lucarelli, 39. Protti - 42. a 45+4. z pen. Suazo, 90+1. Abeijon), Messina - Boloňa 0:0, Parma - Palermo 3:3 (51. z pen. a 90+2. Gilardino, 20. Morfeo - 14. vlastní P. Cannavaro, 35. Toni z pen., 48. Brienza), Sampdoria - Bergamo 1:2 (30. Doni - 3. Makinwa, 79. Natali), Udine - Lecce 2:1 (42. a 89. Di Michele - 31. Pinardi). Zápas AS Řím - AC Milán začal ve 20:30.

Schalke v boji o německý titul ztratilo

Fotbalisté Schalke 04 zaváhali v boji o německý titul. V 26. kole bundesligy prohráli v Mohuči 1:2 a nevyužili šanci znovu předstihnout vedoucí Bayern Mnichov, který v sobotu porazil Rostock.

Domácí favorita zaskočili hned v první minutě, kdy je poslal do vedení Gerber. V 70. minutě sice Lincoln z penalty vyrovnal, ale o devět minut později překvapení dokonal Thurk. Schalke má v tabulce stejně bodů jako Bayern, kvůli horšímu skóre je však až za ním.

Německo - 26. kolo:
Mohuč - Schalke 2:1 (1. Gerber, 79. Thurk - 70. Lincoln z pen.), Stuttgart - Freiburg 1:0 (20. Babbel).

Roberto Carlos vrátil Real na vítěznou cestu

Fotbalisté Realu Madrid se po vyřazení z Ligy mistrů a překvapivé prohře s ligovým nováčkem Getafe znovu vrátili na vítěznou cestu. V utkání s Málagou se o to postaral brazilský obránce Roberto Carlos, který zužitkoval přihrávku svého krajana Ronalda. Na Barcelonu však Real ztrácí jedenáct bodů.

Valencie se nenechala nachytat tak jako před týdnem Real a porazila Getafe 3:1. Obhájci titulu šli už po poločase do kabin s dvoubrankovým náskokem. V 61. minutě pak Mista z penalty zvýšil na 3:0 a čestný úspěch hostů zaznamenal v 75. minutě Rumun Craioveanu.

Sevilla po pěti zápasech konečně vyhrála. Na Mallorce o tom rozhodl Baptista, když proměnil penaltu. Pak si ale pokazil renomé červenou kartou. Hůř dopadl zápas pro domácího Aranga. Venezuelský reprezentant byl po srážce hlavami převezen do nemocnice v bezvědomí.

Španělsko - 29. kolo:
Valencie - Getafe 3:1 (30. Rufete, 35. Vaio, 61. Mista z pen. - 75. Craioveanu), Bilbao - Levante 3:1 (11. a 52. Llorente, 87. Urzaíz - 73. Juanma), Numancia - Santander 2:3 (5. Sanz, 40. Tarantino - 44. a 54. Arizmendi, 24. Regueiro), Mallorca - FC Sevilla 0:1 (45. Baptista z pen.), Real Madrid - Málaga 1:0 (61. R. Carlos).

Monako zkrátilo náskok Marseille

Fotbalisté Monaka se přiblížili v tabulce francouzské ligy druhému Marseille na rozdíl jediného bodu. V nedělním vzájemném zápase zvítězil knížecí tým 2:1 díky trefám Maicona a Adebayora z prvního poločasu. Jaroslav Plašil odehrál v dresu vítězů takřka celý zápas a střídán byl z taktických důvodů až ve třetí minutě nastaveného času.

Fotbalisté Marseille se střelecky prosadit nedokázali. Snížení na 1:2 dosáhli deset minut po změně stran jen díky vlastnímu gólu Bernardiho. Monako pak mohlo v 84. minutě své vedení ještě pojistit, Nondovu penaltu ale brankář Barthez zneškodnil.

Gól Pedra Paulety rozhodl o vítězství fotbalistů Paris St. Germain nad Auxerre. Portugalský útočník vstřelil 12. gól v sezoně v sedmé minutě a hostující tým, v jehož obraně odehrál celý zápas René Bolf, na jeho trefu už nedokázal odpovědět. Na pátém místě tabulky Auxerre ztrácí šest bodů na čtvrté Lille.

Francie - 30. kolo:
St. Etienne - Lille 0:0, St. Germain - Auxerre 1:0 (7. Pauleta), Monako - Marseille 2:1 (24. Maicon, 43. Adebayor - 55. vlastní Bernardi).

Reklama

Související témata: