Hlavní obsah

Baroš na pranýři: Mohl mi zničit kariéru, zlobí se Stubbs

LIVERPOOL

Nepovedené představení sehrál o víkendu útočník Liverpoolu Milan Baroš. Český reprezentant v městském derby s Evertonem spálil dvě vyložené šance, po zbytečném faulu na kapitána soupeře Alana Stubbse navíc vyfasoval červenou kartu a šel předčasně do sprch. Oslabený Liverpool nakonec udržel vítězství 2:1, Baroš ale neušel tvrdé kritice.

Článek

"Byl to absurdní zákrok. Kdybych udělal něco podobného, nechám se ukřižovat. Něco takého může pro fotbalistu znamenat konec kariéry," řekl po utkání britským novinářům naštvaný Stubbs, kterému Baroš čtvrt hodiny před koncem zápasu prošlápl zepředu nohu.

Tradiční rivalitu mezi oběma týmy ještě vyostřilo jejich postavení v tabulce. Everton má po prohře na čtvrtém místě zaručujícím účast v předkole Ligy mistrů už jen čtyřbodový náskok na Liverpool. Stubbs však neměl pro Barošovu hru na doraz pochopení.

"Tohle nebyl útočný zákrok, něco takového se nedělá. Takové věci nemají ve fotbale místo," zlobila se třiatřicetiletá opora Evertonu. "Dokážu pochopit, když se hráč otočí a nohy mu ujedou. Ale žádný fotbalista by to neměl udělat tváří v tváří a s plným vědomím," uvedl Stubbs, který nedělní zápas dohrál až do konce.

Kritika z vlastních řad, Benítez se zdržel

Baroše po utkání kritizoval také jeho spoluhráč Steven Gerrard. "Vybojovali jsme skvělé vítězství, ale mohlo to být mnohem snazší, kdyby Milan proměnil své šance a nenechal se vyloučit. Ale bránili jsme pak jako lvi," řekl kapitán Reds listu Telegraph, který označil Barošův zákrok za "idiotský".

Českého útočníka kritizují i další britská média, kouč Liverpoolu Rafael Benítez se však komentářů zdržel. "Milan si možná zasloužil červenou kartu, ale vytáhnout ji v takovéhle situaci je snadné. Tři nebo čtyři žluté karty naopak rozhodčí neukázal," prohlásil španělský kouč.

Barošovi hrozí zákaz startu ve třech zápasech, takže se může stát, že Liverpool nebude mít v příštím ligovém utkání s Boltonem k dispozici jediného útočníka ze základní sestavy. Fernando Morientes si v neděli poranil sval, na marodce jsou i Neil Mellor a Djibril Cissé. "S útokem jsme na štíru. Proto možná podáváme tak nevyrovnané výkony, chybí nám hráči," řekl Benítez.

Reklama

Související témata: