Hlavní obsah

Rooney prý v baru napadl fanouška

PRAHA

Britská policie začala ve středu vyšetřovat fotbalovou hvězdu Machesteru United Wayna Rooneyho. Anglický reprezentant měl údajně v jednom manchesterském baru napadnout 22letého studenta, jenž mu vyčítal jeho loňský odchod z Evertonu. Vše se mělo odehrát v úterních ranních hodinách v baru Tiger Tiger v centru Manchesteru.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Rooney.

Článek

Podle britského deníku Sun byl napadeným jistý Patrick Hanrahan. Ten vypověděl, že jej o tři roky mladší Rooney třikrát udeřil do hlavy. "Choval se jako šílený, úplně se na mě vrhnul. Třikrát mě praštil, z toho dvakrát do čela a jednou mě udeřil z pravé strany," řekl Hanrahan pro Sun

Rooney se k incidentu nevyjádřil, ale podle jeho agenta jej Hanrahan  provokoval, když mu neustále vyčítal jeho srpnový přestup z Evertonu do Manchesteru. Rooney ale prý zůstával v klidu a snažil se urážek nevšímat. Hanrahan měl fotbalistu mimojiné nazvat zrádcem a vykřikovat: "jednou modrý, navždy modrý" v narážce na modré dresy Evertonu.

Studenta vyvedla ochranka

Podle Hanrahana se ale jednalo jen o nevinné vtipkování. Pak k němu však Rooney přišel a začal se chovat agresivně. "Přišel ke mně a povídá: Co jsi to říkal? Tak jsem mu to zopakoval a on mě najednou uhodil," tvrdí Hanrahan, který se cítí být v celém případu obětí.

S tím pochopitelně nesouhlasí Rooneyho agent. A o tom, že byl jeho klient v právu, prý svědčí i fakt, že Hanrahan byl z baru vyveden ochrankou. Zaměstnanci podniku se k celému incidentu odmítli vyjádřit.

Svědky byli i spoluhráči

Rooney bar navštívil v doprovodu spoluhráčů z Manchesteru, spolu s ním tam byli Rio Ferdinand, Wes Brown a Roy Carroll. Všichni hráči jsou v nominaci svých národních mužstev pro sobotní zápas kvalifikace MS mezi Anglií a Severním Irskem, který se bude hrát právě v Manchesteru .

Pro Rooneyho to nebylo poprvé, co se musel potýkat s nenávistí fanoušků Evertonu. Před měsícem hrál Manchester na hřišti Evertonu pohárový zápas a mladý útočník si znovu musel vyslechnout narážky o svém "zrádcovství". Největšími křiklouny byli dva muži, kteří zápas navštívili jako hosté jednoho ze sponzorů klubu.

Reklama

Související témata: