Hlavní obsah

Rosický by podle Španělů mohl nahradit Zidana

MADRID

Vedení Realu Madrid se pomalu, ale jistě začíná poohlížet po nástupci francouzského kouzelníka Zinedina Zidana. Podle španělského sportovního deníku As je jedním z kandidátů na post legendárního záložníka také Tomáš Rosický. Vedle českého reprezentanta prý Bílý balet pokukuje také po Rafaelu van der Vaartovi z Ajaxu či Michaelu Essienovi z Lyonu.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Tomáš Rosický před odletem ke kvalifikačnímu utkání v Nizozemsku.

Článek

Rosický společně s dalším Čechem Janem Kollerem působí v zadluženém německém klubu Borussia Dortmund a je velmi pravděpodobné, že se v létě bude stěhovat. Zájem o něj naposledy projevil anglický Tottenham Hotspur, který už jednal i se zástupci Borussie a jeho zájem prý neutuchá.

Podle španělských médií je ale docela dobře možné, že Rosický zamíří do Realu, kde by měl nahradit mistra světa i Evropy Zidana, jemuž smlouva vyprší v roce 2007.

Nedvěd přebíral roli v Juventusu

Hráčův manažer Pavel Paska zatím k celé chystané transakci víc prozradit nemohl. "V zásadě takové zprávy nemohu vyloučit, protože vyšly ze Španělska. Pokud jsou všechny pravdivé, pozorují Tomáše už podruhé. Možná mu trochu pomohlo i to, že právě v Madridu hrál charitativní zápas," připomněl manažer účast svého klienta v duelu, v němž se Zidaneho výběr utkal s týmem Ronalda, v jehož dresu hrál i čtyřiadvacetiletý český fotbalista.

Pokud by k přestupu skutečně došlo, byl by Rosický již druhým českým fotbalistou, který dostane nelehký úkol nahradit francouzského míčového kouzelníka. V roce 2001 totiž přestoupil Pavel Nedvěd z Lazia Řím do Juventusu Turín právě kvůli tomu, aby zacelil díru po odchodu klíčového záložníka právě do Realu.

Rosický se v současné připravuje s národním týmem v Teplicích na sobotní zápas proti Finsku, v němž by měl být klíčovým hráčem domácího výběru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články