Hlavní obsah

Kadlec ve Fenerbahce nehraje, ale říká: Nebrečím do polštáře ani nechodím za trenérem

Istanbul/Praha

V létě ho Fenerbahce Istanbul kupovalo z Leverkusenu jako posilu, přesto fotbalista Michal Kadlec v klubu na růžích ustláno nemá. Starty by spočítal na prstech jedné ruky, trenér Yanal mu moc šancí nedal. I kvůli vysokému počtu cizinců, z nichž všichni nemohou hrát. V minulých dnech se objevily spekulace o jeho návratu do Německa.

Foto: Vlastimil Vacek

Obránce Michal Kadlec teď v Turecku moc důvodů k úsměvu nemá.

Článek

Do jaké míry byly ty zprávy německých a tureckých médií pravdivé?

Já to zaznamenal jen na internetu, s nikým jsem o tom nemluvil. Ale bylo příjemné si přečíst, že je o mě pořád zájem v bundeslize. Snad jsem tam nějakou stopu zanechal.

Zvažujete odchod?

Já pořád doufám, že se to tady nějak zlomí. Ve fotbale se může všechno rychle otočit. Uvidíme v zimě. Zatím makám na tréninku, jenže pak přijde zápas a já si jdu sednout na tribunu. Je to trochu beznaděj.

Myslíte, že šanci dostanete?

Ve středu hrajeme turecký pohár a v něm bych snad šanci dostat mohl. Jestli ne tady, tak už asi nikde...

Doplácíte hodně na povolenou kvótu cizinců?

Na zápas jich může být v nominaci šest a je nás tu deset. Z cizinců jsou jasní tři útočníci Kuijt, Webbo a Sow, další útočník Emenike chodí většinou na lavičku. Pravidelně hraje ještě Portugalec Bruno Alves. Pak se to trochu točí. Teď hrál třeba Meireles, ale minulý týden v Antalyi šel na tribunu. Já hrál v lize naposledy před více než měsícem od 42. minuty proti Kayserisporu, jednou jsem šel na lavičku a zbytek na tribunu.

Zažíváte odvrácenou stranu fotbalu?

Trošku jo. Mrzí mě, že jsem nedostal pořádnou šanci, když mě kupovali jako posilu. Ale říkám si, že jsou v životě horší věci.

Řešil jste to s trenérem?

Nejsem ten typ, který by chodil za trenérem nebo dělal problémy přes média. Nebrečím do polštáře. To nemá cenu. Makám a čekám. Uvidím, co bude.

Kdo vás drží nejvíc nad vodou?

Přítelkyně, která sem za mnou jezdí, rodina, kamarádi. A i někteří spoluhráči. Třeba další levý bek Ali Kaldirim, který taky nehraje. Spolu fotbal řešíme dost.

Reklama

Související témata: