Hlavní obsah

Uhrin junior ukončil svou misi v Gruzii a míří do Plzně. Prezident tbiliského Dinama to potvrdil

Tbilis/Praha
Aktualizováno

Už žádné tajnosti. Novým trenérem mistrovské Viktorie Plzeň se stane Dušan Uhrin mladší, který dnes oficiálně ukončil svou misi v daleké Gruzii. Prezident Dinama Tbilisi Roman Pipija na tiskové konferenci stvrdil, že jeho klub se s českým koučem rozchází, neboť Dušana Uhrina mladšího čeká doma práce u úspěšného a velice populárního mužstva. „V životě vždy nastává chvíle, kdy člověk musí udělat nový krok,“ potvrdil na oficiálních stránkách tbiliského Dinama i český kouč, že předčasně končí a vrací se do Čech.

Foto: Sport.cz

Dušan Uhrin (vlevo) se právě loučí s vedením Dinamem Tbilisi, pro Plzeň je teď volný...

Článek

Plzeňský klub nemíní Uhrinův příchod potvrdit. Pochopitelně, protože ještě v úterý čeká na Viktorii poslední zápas v základní skupině Ligy mistrů, v němž bude na trenérské lavičce sedět končící Pavel Vrba.

„Do úterý se nebudeme k novému trenérovi vyjadřovat," prohlásil tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillar.

Zprávy z daleké Gruzie však potvrzují, že plzeňské hledání skončilo a novým trenérem úřadujícího mistra se po Pavlu Vrbovi stane Dušan Uhrin mladší.

Příležitost chápeme, zní z Tbilisi

„Podle smlouvy by u nás měl Dušan Uhrin ještě půl roku pracovat, ale chápeme příležitost, která se mu doma nabízí. Bude tam trénovat úspěšné a velice populární mužstvo, proto jsme pochopili jeho přání a touhy a dáváme mu možnost si je splnit," prohlásil na oficiální, narychlo svolané tiskové konferenci v Tbilisi prezident Dinama Roman Pipija.

Při té příležitosti představil i Uhrinova nástupce, jímž se stal Malchaz Žvania. Ten přebírá po českém trenérovi tým Dinama na prvním místě tabulky. Po patnácti odehraných kolech gruzínské ligy má na druhý celek Chikhuru náskok šesti bodů.

„Přeju Dinamu, aby získalo titul i pohár, stejně jako mu přeju další úspěchy. Je to skvělý tým, který má evropské renomé," loučil se Dušan Uhrin s Tbilisi. V klubu působil od června 2012, hned v první sezoně dovedl tým k  titulu, na který předtím čekal pět let, vyhrál s ním i Gruzínský pohár.

„Rád bych prezidentovi klubu poděkoval, protože bez něho by se Dinamo mistrem nestalo. V životě každého člověka ale vždy přichází chvíle, kdy musí udělat další krok. A já mu děkuji, že mně ho umožnil. A klubu děkuji za vše, co mně dal," citují klubové stránky Dušana Uhrina.

Reklama

Související témata: