Hlavní obsah

Útočník Shearer si kariéru prodlouží minimálně o rok

PRAHA

Útočník Alan Shearer oznámil, že s fotbalem ještě nekončí. Čtyřiatřicetiletý hráč Newcastlu chtěl původně po sezoně pověsit kopačky na hřebík, ale své rozhodnutí si rozmyslel a bude v klubu působit ještě minimálně rok. V pátek to oznámil na tiskové konferenci v prostorách stadionu St. James' Park.

Článek

"Lidé mi řekli, že hraju moc dobře na to, abych skončil. Myslím, že bych neměl odcházet jen proto, že jsem to jednou řekl," vysvětlil.

Shearer nyní bude v klubu působit nejen jako hráč, ale i jako jeden ze členů trenérského týmu. "Chci tady ještě něčeho dosáhnout a věřím, že se to podaří," dodal.

Bývalý kapitán anglické reprezentace, který ukončil kariéru v národním týmu po mistrovství Evropy v roce 2000, má blízko ke klubovému rekordu Jackieho Milburna v počtu vstřelených branek. Od mety 200 gólů, které jeho předchůdce dosáhl, ho dělí je devět přesných zásahů.

V této sezoně sice Shearer nehrál tři měsíce kvůli zranění, ale i tak Newcastlu pomohl osmnácti brankami v lize i pohárových soutěžích. Žádné velké trofeje se však po svém příchodu v roce 1996 s Newcastlem zatím nedočkal. Letos se klub probojoval do semifinále Anglického poháru, kde narazí na Manchester United, a do čtvrtfinále Poháru UEFA, v němž se utká se Sportingem Lisabon.

Reklama

Související témata: