Hlavní obsah

Heinz zřejmě v neděli nastoupí za Mönchengladbach

MÖNCHENGLADBACH

V zamotaném příběhu českého fotbalisty Marka Heinze v Mönchengladbachu možná nastal zvrat k lepšímu. Na začátku března jej kouč Dick Advocaat kvůli špatné tréninkové morálce přeřadil mezi amatéry, pak Heinz marně usiloval o přestup do Sparty a před dvěma týdny se do Německa vrátil. Nyní je poprvé v jarní části připraven nastoupit k bundesligovému utkání.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

Trenér Advocaat Heinze zařadil do osmnáctičlenné nominace před nedělním důležitým zápasem proti Bochumi, ve kterém se Borussia bude chtít odrazit od sestupového pásma. "Marek v týdnu dobře trénoval. Přesně tak, jak bych si představoval," chválil nizozemský kouč Heinze na internetových stránkách klubu.

Nejlepší střelec loňského ročníku české ligy se naposledy v bundeslize objevil 12. prosince loňského roku v utkání proti Leverkusenu, když končila podzimní část sezóny.

Od té doby odchovanec olomouckého fotbalu do soutěžního utkání nezasáhl, zmeškal dohromady devět zápasů a v březnu vyvrcholily jeho spory s koučem Advocaatem. Kvůli potížím v klubu se Heinz nedostal do nominace české reprezentace na uplynulý dvojzápas v kvalifikaci mistrovství světa. Nyní se zdá, že jeho konflikt s trenérem Borussie skončí smírem.

"Marek má nesporné kvality, kterými se mnoho hráčů chlubit nemůže, příkladem je jeho čich na branky. A teď cítím, že pochopil, že musí ukázat vše, co umí," uvedl Advocaat.

Reklama

Související témata: