Hlavní obsah

Stačí dvě prohry a kouč se pakuje, líčí své angažmá v Řecku záložník Trapp

Drsný boj o záchranu v řecké nejvyšší soutěži svádí záložník Petr Trapp v kádru klubu Veria FC. Nováček soutěže s českým borcem, který v minulosti hrál za Slavii, Plzeň a naposledy v Příbrami, se topí na sestupových pozicích. Osmadvacetiletý rodák z Mostu si v klubu drží místo v základní sestavě, přestože už se u mužstva vystřídalo pět trenérů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Trapp (vlevo) ještě v dresu Slavie.

Článek

Máte vysvětlení pro neuvěřitelnou fluktuaci trenérů na lavičce FC Veria?

V Řecku nemá vedení s trenéry trpělivost jako v Česku. Stačí dva tři nepovedené zápasy a kouč se pakuje. Od nového je přitom vyžadováno okamžité zlepšení. Neexistuje tolerance, nějaká doba hájení. Spoluhráči mi říkali, že v minulé sezóně se u týmu vystřídalo šest trenérů, a jestli bude vše pokračovat stávajícím tempem, určitě trhneme rekord.

Nejsou opakované rošády na místě trenéra spíše na škodu? Neubližují týmu výsledkově i herně?

Myslím, že částečně ano. Každý chce hrát něco trochu jiného. Pod současným trenérem Dostaničem jsme se však zvedli. Jeho metody jsou opravdu dobré, tréninky i taktika na úrovni. Za tři týdny s námi udělal kus práce a člověk má zase radost z fotbalu.

Kdo vlastně u mužstva od vašeho letního příchodu působil?

Nejprve nás vedl Srb Stevanovič, který v minulosti trénoval i reprezentaci Ghany. Získali jsme čtyři body ve dvou kolech, jenže pak skončil z osobních důvodů. Odešel na vlastní žádost. Vystřídal ho Nizozemec Caanen. Bohužel jsme neměli výsledky a po měsíci ho vedení odvolalo. Následně dorazil Rumun Stoicu. Vše překopal, chtěl hrát na dva útočníky, trošku mi to přišlo jako hurá systém. Vydržel celkem tři zápasy. Nahradil jej nynější kouč Dostanič, který už v klubu krátce působil před šesti lety.

Vám osobně časté změny trenérů nijak neškodí, protože na místě ve středu zálohy nastupujete pravidelně. Čím si to vysvětlujete?

Nového hlavního kouče jsem pokaždé dokázal přesvědčit, že jsem týmu prospěšný. V prvních třinácti kolech jsem nebyl jen čtyřikrát v základní sestavě. Jednalo se pokaždé o období, kdy tým vedl dočasně trenér juniorky. Zaskakoval u áčka, když se čekalo na nového trenéra.

Jak berou časté změny fanoušci? Nejsou nervózní z opakovaných nezdarů i přes snahu vedení probudit tým rošádami na trenérské lavičce?

Pochopitelně nejsou nadšení, pokud dlouhou dobu nevyhrajeme. Ale jsme malý klub a nikdo nečeká zázraky. Příznivci jsou hodně trpěliví. Přestože bojujeme o záchranu, chodí na domácí zápasy tři tisíce lidí. A pokud dorazili zvučnější soupeři, byl stadión pro sedm tisíc lidí skoro vyprodaný.

Reklama

Související témata: