Hlavní obsah

VIDEO: Jak snadno zastavit útočníka? V Turecku mu obránce hodil pod nohy náhradní míč

I na špičkové úrovni se ve fotbale občas objeví velmi kuriózní a málo vídané momenty. Jeden takový se v neděli urodil v bitvě o pohárové příčky v první turecké lize mezi druhým týmem Kasimpasa a čtvrtým Besiktasem.

Obránce Kasimpasy Donk odmrštil Almeidovi míč za pomoci náhradního balónu.

 
Článek

Nizozemský internacionál Ryan Donk předvedl vskutku neotřelé řešení nebezpečného útoku soupeře. Chvíli předtím, než se útočník Besiktase Hugo Almeida řítil do šestnáctky, si Donk všiml, že se na plochu dostal náhradní míč.

Místo, aby ho odhodil do zámezí, si jej krajní zadák Kasimpasy bez zájmu sudích ponechal, a když se Almeida chystal ke střele, mrštil Donk náhradní balón směrem k tomu, s nímž se Almeida snažil ohrozit bránu.

Situace musela pochopitelně skončit hvizdem rozhodčího a forvard Besiktasu musel na ohrožení brány zapomenout. Donk vyfasoval za své jednání žlutou kartu.

Besiktas nicméně v tu chvíli přišel o možnost pokusit se navýšit své jednobrankové vedení. A brzy toho náramně litoval. Kasimpasa totiž zápas po přestávce otočila z 0:1 na 2:1 a radovala se z cenného tříbodového zisku.

Reklama

Související témata: