Hlavní obsah

Korupčníci na Slovensku dostali tvrdé tresty na 14 až 25 let bez fotbalu. Pyká i Ivan Hodúr

Šestice fotbalistů, mezi které patří i bývalý slovenský reprezentant Ivan Hodúr a český obránce Tomáš Huber, byla za ovlivňování výsledků ve slovenské lize kvůli sázkám potrestána zákazem činnosti na 14 až 25 let. Slovenský svaz o tom informoval na svém webu po dnešním zasedání disciplinární komise. Tresty jsou platné zpětně od 13. září.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Ivan Hodúr (vlevo) ještě v dresu Liberce.

Článek

Nejvyšší tresty na 25 let dostali Ivan Žiga s Mariánem Dirnbachem, kteří byli označeni za organizátory korupční činnosti. Osmnáctileté tresty za zmanipulování čtyř utkání probíhající sezóny dostali vedle bývalého hráče Jablonce a Sparty Hubera také jeho dva spoluhráči z Dunajské Stredy Marek Božoň a Michal Dian, jenž v minulosti hrál v české lize za Bohemians 1905.

Další hráč Dunajské Stredy Hodúr, který má za sebou angažmá v Liberci a Mladé Boleslavi, nesmí ve fotbale působit 14 let. Dvanáctinásobný slovenský reprezentant se navíc měl podílet na ovlivnění dvou přípravných zápasů Nitry s Bohemians 1905 a MTK Budapešť v roce 2011.

Mezi obviněnými byl také útočník Róbert Rák, o jeho trestu se však dnes nerozhodlo. "Hraje v Rakousku, takže nespadá pod naši pravomoc. Ale všechno bude ještě řešit rakouský svaz," uvedl předseda disciplinární komise Miroslav Vlk.

Sázkařskou aféru řeší také slovenská policie.

Reklama

Související témata: