Hlavní obsah

Náhradník Kaufman vstřelil v bundeslize dva góly

Jiří Kaufman se stal nečekaně největší českou hvězdou sobotního programu fotbalové bundesligy. Pětadvacetiletý záložník rozhodl dvěma góly o výhře Hannoveru na hřišti Kaiserslauternu. Přitom v klubu zdaleka nemá jisté místo v sestavě a na trávník přišel až ve druhém poločase. Za pět let v Německu dal v bundeslize dosud jen jediný gól.

Článek

V čele tabulky dál dělí Bayern Mnichov a Schalke jen skóre, oba uchazeči o titul dnes hladce vyhráli. Trenér Bayernu Magath chtěl původně šetřit Brazilce Lucia a Peruánce Pizarra na Ligu mistrů proti Chelsea, ale nakonec neriskoval a oba Jihoameričany ve Wolfsburgu postavil, přestože měli po kvalifikaci za sebou složité cestování. Ligovému lídrovi pomohl vlastní gól Nizozemce Hoflanda.

Pro Schalke zápas s Norimberkem nezačal dobře. Dánský útočník Sand už po čtyřech minutách opustil hřiště se zlomeným nosem. Ale Hanke, který přišel na jeho místo, ho nahradil se vším všudy a už do přestávky dal dva góly. Brazilci Ailton a Lincoln pak dílo dokončili. Nejlepší ligový střelec, slovenský záložník Marek Mintál vyšel tentokrát naprázdno. Čestný úspěch hostí zaznamenal jeho krajan Samuel Slovák a pro bývalého libereckého záložníka to byla vůbec první trefa v bundeslize.

Brémy v boji o třetí místo prohrály doma se Stuttgartem 1:2, a definitivně tak pohřbily naděje na obhajobu titulu. Vyhlídky na účast v Lize mistrů se vzdalují Bayeru Leverkusen, který prohrál v Bielefeldu.

Německo - 27. kolo:
Rostock - Mohuč 2:0 (41. Rasmussen, 58. Hartmann), Wolfsburg - Bayern 0:3 (29. Schweinsteiger, 45. Hofland, 55. Frings), Kaiserslautern - Hannover 0:2 (72. a 90. Kaufman), Bielefeld - Leverkusen 1:0 (66. Djalovič), Freiburg - Hamburk 1:1 (19. Kruppke - 41. Moreira), Brémy - Stuttgart 1:2 (52. Klasnič - 48. Meissner, 87. Tiffert), Schalke - Norimberk 4:1 (24. a 36. Hanke, 40. Ailton, 74. Lincoln - 55. Slovák).

Francouzský útočník Thierry Henry tři týdny marodil se zraněným lýtkem, ale góly dávat nezapomněl. Hned v prvním utkání po návratu na hřiště předvedl hattrick a s 25 brankami zůstává horkým kandidátem na Zlatou kopačku. Arsenal přivedl v zápase s posledním Norwichem k výhře 4:1 a posunul ho na druhé místo v tabulce anglické fotbalové ligy.

Manchester United totiž hrál doma s Blackburnem jen 0:0. Vedoucí Chelsea tak svůj náskok zvýšila už na třináct bodů a i poslední pochybovače přesvědčila, že po padesáti letech znovu získá mistrovský titul. Dnes vyhrála v Southamptonu 3:1, dva góly dal Islanďan Gudjohnsen, jeden Lampard. Brankáře Petra Čecha na druhé straně překonal Phillips.

Hráči Newcastle vůbec nezvládli domácí zápas s Aston Villou. Spoluhráči Bowyer a Dyer se pustili jeden do druhého tak vehementně, že rozhodčí oba vyloučil. A protože už předtím musel do sprch Taylor, dohrávali domácí v osmi. Tým, který dva měsíce neprohrál v žádné soutěži, utrpěl debakl 0:3.

Liverpool bez potrestaného Baroše zdolal Bolton 1:0. Rozhodl o tom až v závěru Chorvat Biščan. To už byl na hřišti i střídající Vladimír Šmicer. Svěřenci trenéra Beníteze jsou tak dál ve hře o čtvrté místo, znamenající účast v Lize mistrů.

Fotbalisté Manchesteru City sahali po překvapivé výhře na hřišti Charltonu. Až ve druhé minutě nastavení je o ni gólem na 2:2 připravil Perry. Trenér Stuart Pearce, který před třemi týdny vystřídal Kevina Keagana, však mohl být vzhledem k postavení obou týmů v tabulce s bodem spokojen.

Anglie - 31. kolo:
Charlton - Manchester City 2:2 (10. Bartlett, 90.+2 Perry - 4. vlastní Hreidarsson, 38. Fowler), Arsenal - Norwich 4:1 (21., 22. a 66. Henry, 50. Ljungberg - 30. Huckerby), Birmingham - Tottenham 1:1 (68. Carter - 59. Kelly), Crystal Palace - Middlesbrough 0:1 (35. Queudrue), Liverpool - Bolton 1:0 (86. Biščan), Manchester United - Blackburn 0:0 , Newcastle - Aston Villa 0:3 (73. a 80. Barry z pen., 7. Angel), Southampton - Chelsea 1:3 (69. Phillips - 39. a 83. Gudjohnsen, 22. Lampard)

Reklama

Související témata: