Hlavní obsah

Fanoušci Manchesteru United kritizují chystané zdražení vstupenek

PRAHA

Fanoušci Manchesteru United ostře kritizují chystané zdražení vstupenek, k němuž anglický fotbalový velkoklub sáhl kvůli klesajícím ziskům. Podle největší organizace, Nezávislé asociace fanoušků Manchesteru United (IMUSA), to především mladým příznivcům neumožní pravidelnou návštěvu fotbalových zápasů.

Foto: DPA/EPA

Vidět hvězdy typu Ruuda van NIstelrooye živě v akci bude stát příznivce Manchesteru víc - ilustrační foto.

Článek

Ceny vstupenek na nejdražší místa na stadionu Old Trafford pro 67.000 diváků stoupnou až o čtvrtinu. V průměru fanoušci budou muset zaplatit o deset procent více. Především pro mládež to podle asociace IMUSA bude příliš drahý špás.

"V osmdesátých letech jsem si jako teenager mohl dovolit chodit na každý zápas. Jsem si celkem jistý, že to teď neplatí. A není to jen případ dětí, i pro mě a moje přátele není úplně jednoduché každý rok zaplatit za permanentku pět nebo šest set liber," řekl britské BBC předseda organizace Jules Spencer.

Zvýšení cen vstupenek by mělo Manchesteru United přinést další čtyři miliony liber, díky čemuž by se zmírnily následky ztrát příjmů z prodeje televizních práv. Manchester, na jehož zápasy je neustále vyprodáno, však i tak bude mít jedny z nejlevnějších lístků v anglické lize.

Exkluzivní lístek bude stát 36 liber (přes 1500 korun), zatímco příznivci Tottenhamu musejí zaplatit za podobný luxus 55 liber (2400 Kč). V Arsenalu jsou nejdražší vstupenky za 51 a v Chelsea za 44 liber.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články