Hlavní obsah

Fotbalista Borek si v Konyasporu pochvaluje nového kouče

Český fotbalista Konyasporu Tomáš Borek si pochvaluje nového trenéra Mesuta Bakkala, při jehož nedělní premiéře odehrál celé utkání turecké ligy s Kayserisporem (0:0). Tradiční střední záložník dokonce v druhém poločase úspěšně zaskočil na pozici stopera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Borek (zcela vpravo) ještě v dresu Dukly.

Článek

"První půli jsem hrál v záloze, pak jsem se musel stáhnout na stopera, protože se nám zranil obránce. Zvládl jsem to celkem dobře, i když se pořád cítím líp v záloze. Ale v obraně už jsem hrál pár zápasů v Bohemce i v přípravě za Duklu," řekl Borek v rozhovoru na webu svého agenta Ondreje Chovance.

Po minulém prohraném duelu s Karabüksporem (2:3) převzal Konyaspor kouč Bakkal, který už v Turecku české fotbalisty trénoval. "Zjišťoval jsem si o něm informace a viděl jsem, že vedl Honzu Rajnocha s Jardou Černým v Ankaragücü. Když bylo jasné, že k nám půjde, psal jsem Honzovi, jaký je, a on mi ho vychválil. Musím říct, že měl pravdu," konstatoval Borek, jenž do týmu ligového nováčka přišel v létě z pražské Dukly.

Rozcvičky v zábavné formě

"Jeho tréninky mě baví, je to hodně pestré. Přivedl si jednoho německého kondičního trenéra a všechny rozcvičky se dělají zábavnou formou. Daleko víc se věnujeme taktice, máme více videa," přiblížil sedmadvacetiletý bývalý hráč Plzně, Brna nebo Příbrami.

Konyaspor je po 16 kolech domácí soutěže na 14. místě tabulky s pětibodovým náskokem na sestupovou zónu. "Remíza z posledního zápasu je asi spravedlivá. Kayserispor byl možná o něco lepší herně, ale my měli v první půli víc šancí z brejků. Po pauze nás trochu zatlačili a jsem rád, že jsme zastavili sérii dvou porážek a venku jsme konečně udrželi nulu," ocenil Borek.

Štědrý den stráví v Turecku

Kvůli nabitému programu stráví Štědrý den sám v Turecku. "Měli bychom mít volno, jinak každý den trénujeme a 29. odpoledne máme poslední zápas. Hned po něm letím do Istanbulu, kde přespím a druhý den ráno letím do Prahy. Máme až do 5. ledna volno, tak se těším na pár dní doma. Po návratu do Turecka odlétáme na dvanáct dní na soustředění do Antalye a liga po pauze startuje koncem ledna," uvedl záložník se 165 starty a 14 góly v první české lize.

Reklama

Související témata: