Hlavní obsah

Mourinho údajně zvažuje odchod z Chelsea

PRAHA

Dva dny před úvodním zápasem čtvrtfinále Ligy mistrů proti Bayeru Mnichov je velice živo v londýnské Chelsea. Podle zpráv médií v Anglii je Mourinho rozezlený z nedostatečné podpory klubového vedení a přemýšlí o odchodu z Chelsea. "Nejedná se o peníze nebo smlouvy, ale je to jeden velký problém," citovaly portugalského kouče noviny London Evening Standard.

Článek

Excentrického trenéra vedoucího celku Premier League rozčililo jednání klubového vedení, které neodporovalo trestu od UEFY. Mourinho bude Chelsea ve středu chybět na lavičce, UEFA mu totiž uložila dvouzápasový trest za výroky ohledně návštěvy kouče Barcelony Franka Rijkaarda v šatně rozhodčích během úvodního osmifinále. Mourinhovi také vadí, že se vedení nebrání obviněním z údajného krevního dopingu.

Odejde José Mourinho z Chelsea?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Mourinho odmítl po sobotní výhře Chelsea v Southamtponu cokoliv komentovat. Nemlčí ovšem Mourinhovi důvěrníci. Podle jejich výpovědí Mourinhovi leží v žaludku skutečnost, že vedení Chelsea neprotestovalo proti Portugalcovu trestu. Lhůta vypršela v pondělí.

Mourinhovi známí potvrzují úmysl odejít

Kromě toho prý došlo k roztržce i v zákulisí v Southamptonu. "José si myslí, že jej vedení nechalo na holičkách. Prý nedostává takovou podporu, jakou si zaslouží," říká jeden z Mourinhových důvěrných přátel. Úmysl odejít potvrdil i portugalský televizní moderátor a přítel Josého Mourinha Almaro Braga Junior.

Mourinho navíc naštvalo, že se Chelsea nebrání obviněním z krevního dopingu. Jedná se o speciální výměnu krve u zraněných hráčů. Aby se urychlil ozdravný proces, odeberou se zraněnému z trombocytů krevní destičky, které se následně injekčně aplikují na poraněné místo.

O krevní doping se nejedná

Názory na tento typ léčení se liší. "Připadá mi to jako krevní manipulace," nechal se slyšet Dick Pound, šéf mezinárodní antidopingové asociace WADA. "Poradím se ještě s našimi specialisty a zjistím nechám se informovat o detailech," dodal.

S tímto názorem naopak nesouhlasí na stránkách sport1.de profesor Kindermann, který se například staral o německý olympijský tým na OH v Aténách. "Nejedná se o krevní doping nebo vědomé obcházení dopingových pravidel," tvrdí Kindermann. "Krevním dopingem se myslí přívod vlastní nebo cizí krve za účelem zvýšení okysličování krve a tím zlepšení vytrvalostních možností sportovce. O to se v tomto případě nejedná," vysvětluje.

Chelsea má tedy v rozhodujících fázích sezóny kolem sebe díky výrokům svého kouče pěkně rušno. Možné vysvětlení má německý reprezentant v dresu Chelsea Robert Huth. "Mourinho umí se vztekem moc dobře zacházet. Tímto způsobem se možná snaží odvést pozornost a snížit tlak na tým. Všechno je to jenom taktika, která nám má pomoci koncentrovat se na zápasy," říká Huth.

Reklama

Související témata: