Hlavní obsah

Chelsea chce udržet trenéra Mourinha až do roku 2010

PRAHA

Fotbalový klub Chelsea chce udržet trenéra Josého Mourinha a nabízí mu prodloužení smlouvy až do roku 2010. Kontroverzní, ale úspěšný portugalský kouč má platný kontrakt ještě na dvě sezóny, případný podpis by mu zaručil zvýšení platu o milion liber ročně. Mourinho by tak za každý ročník vydělal 5,2 miliónu liber (zhruba 230 miliónů korun).

Článek

"Jednání probíhají dobře a blíží se ke konci. Brzy to bude vyřešeno, možná už ve čtvrtek," uvedl Mourinhův agent Jorge Mendes. Navýšit nabídku a přesvědčit trenéra přiletěl do Londýna i ruský majitel klubu Roman Abramovič.

Dvaačtyřicetiletý Mourinho přišel na Stamford Bridge před začátkem této sezony z Porta, které dovedl k ligovému titulu a k vítězství v Lize mistrů. Pověst úspěšného kouče naplňuje i v Anglii. S Chelsea, za niž hrají i čeští reprezentanti Petr Čech a Jiří Jarošík, už získal Ligový pohár, má nakročeno k mistrovskému titulu a jeho svěřenci jsou stále ve hře i o prvenství v Lize mistrů.

Dnes hráče Chelsea čeká první duel čtvrtfinále LM s Bayernem Mnichov, jejich kouč u toho ale nebude. Po trestu od evropské fotbalové unie UEFA nesmí Mourinho se svými svěřenci přijít do kontaktu a sám se rozhodl, že nebude ani na stadionu.

Reklama

Související témata: