Hlavní obsah

Rosický nechce být obětním beránkem

Pořádně otrávený je z atmosféry v Borussii Dortmund český fotbalový reprezentant Tomáš Rosický. Tomu se nelíbí to, že jej vedení Dortmundu nepodpořilo při obviněních, že jeho výkony jsou důvodem krize Borussie. "Už opravdu nemám chuť ze sebe nechat dělat obětního beránka," řekl český záložník bulvárnímu deníku Bild.

Foto: ČTK

Tomáš Rosický už nechce být v Dortmundu obětním beránkem - ilustrační foto.

Článek

"Umím přijmout kritiku, ta ale musí být věcná a férová," dodává čtyřiadvacetiletá hvězda Dortmundu. Rosického výkony byly pravidelně v Německu kritizovány, naposledy po listopadové prohře Dortmundu v Bielefeldu. "Vadí mi, že se mě nikdo z klubového vedení otevřeně nezastal," řekl Rosický Bildu.

"Před zápasem v Bielefeldu jsem byl v plné narkóze operovaný. Přesto jsem se nechal přesvědčit a do zápasu nastoupil, abych týmu pomohl. A výsledek? Po porážce 0:1 mě média setřela. A nikdo z klubu se mě nezastal," stěžuje si opora českého národního celku.

Naopak velice spokojený je s trenérem Bertem van Marwijkem, pod kterým se cítí jako v sedmém nebi. "Bert je supertrenér. Jenom díky němu si opět fotbal užívám. Jsou ale věci, které mě rozčilují. Když jsem se dozvěděl z novin, že práva na mě jsou zastavená, šíleně mě to vytočilo," vysvětluje Rosický.

Neustále se také spekuluje o Rosického odchodu z Dortmundu. Tam má opora české reprezentace smlouvu do roku 2008. "O mém odchodu se mluví poslední dva roky každé přestupní období. Že musím odejít, a nakonec stejně zůstanu. Já sám jsem nikdy neřekl, že chci z Dortmundu pryč," říká bývalý hráč pražské Sparty.

Reklama

Související témata: