Hlavní obsah

Dortmund shání náhradu za Rosického

Možný ddchod Tomáše Rosického nedá spát vedení Borussie Dortmund, které se začíná poohlížet po možné náhradě za fotbalového dirigenta. Pokud by český špílmachr v létě skutečně řady vestfálského klubu opustil, mohl by jeho místo zaujmout Thomas Broich z Mönchengladbachu.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Tomáš Rosický

Článek

Funkcionáři Dortmundu nepopřeli, že čtyřiadvacetiletého Broicha už kontaktovali a jednali s ním o smlouvě.

O odchodu Rosického se vytrvale spekuluje několik měsíců. Dortmund zatím všechny nabídky smetl ze stolu, ale letní prodej největší hvězdy by mohl částečně zalepit díry v rozpočtu vestfálského klubu, který trápí mnohamilionové dluhy. Rosického po loňském evropském šampionátu chtělo získat Porto, pak o něj údajně projevovaly zájem Tottenham, Real Madrid či Juventus Turín.

Broich, kterému se v Německu stejně jako Rosickému říká díky stylu hry Mozart, má údajně nabídky i z dalších dvou nejmenovaných bundesligových klubů. Zájem z Dortmundu jej ale těší ze všeho nejvíc. Pro bývalého německého reprezentanta do jednadvaceti let je prý taková nabídka věcí cti, Dortmund považuje za "úžasný klub s úžasným stadiónem."

Zatímco se Borussia už poohlíží po Rosického nástupci, samotný hráč si podle agentury SID léčí chřipku a nad jeho startem v sobotním ligovém zápase s Leverkusenem visí velký otazník. Na marodce zatím zůstává i jeho reprezentační kolega Jan Koller se svalovými problémy.

Reklama

Související témata: