Hlavní obsah

Jágrovo ruské angažmá končí bez medaile

JAROSLAVL (Rusko)

Hokejisté Jaroslavle s obráncem Karlem Rachůnkem obsadili v ruské lize třetí místo. Rozhodl o tom čtvrteční druhý zápas série o bronz, v němž Lokomotiv porazil stále ještě úřadující mistry z Omsku na vlastním ledě 5:4. Pomyslné medaile se tedy v dresu Avangardu nedočkali útočníci Jaromír Jágr a Jaroslav Bednář.

Článek

Hráči Jaroslavle zvítězili v pondělí na ledě Omsku 6:3, a pokud chtěl Avangard pomýšlet na úspěch, musel dnes jakýmkoli rozdílem vyhrát. V tom případě by se prodlužovalo. Lokomotiv však šel od úvodních sekund za svým cílem a v 24. minutě již vedl 3:0. Druhý gól do Maraclovy sítě vstřelil Rachůnek.

Avangard však jednoznačný vývoj utkání zdramatizoval a na konci druhé třetiny prohrával už jen 3:4. Kontaktní gól vstřelil Sušinskij, jemuž přihrál Jágr, který tak v jedenáctém utkání ruského play off zaznamenal třináctý bod. V 57. minutě se hostům podařilo díky Prokopjevovi dokonce vyrovnat, definitivu však stanovil 51 sekund před třetí sirénou Antropov.

Rusko - o 3. místo:
Lokomotiv Jaroslavl - Avangard Omsk 5:4 (2:0, 2:3, 1:1)
Branky: 24. a 60. Antropov, 1. Něprjajev, 9. Rachůnek, 33. Vasiljev - 25. a 29. Rjabykin, 35. Sušinskij (Jágr), 57. Prokopjev.
Konečný stav série: 2:0

Reklama

Související témata: