Hlavní obsah

Valencie potvrdila zájem o Milana Baroše

PRAHA

Prezident španělského fotbalového klubu FC Valencie Juena Soler v pátek potvrdil, že jeho tým má eminentní zájem v létě angažovat českého reprezentanta Milana Baroše. Útočník Liverpoolu je jednou z posil, které si Valencie vyhlédla. Soler to řekl valencijskému rádiu Radio 9.

Článek

Valencie prožívá nevydařenou sezónu, na vedoucí Barcelonu ztrácí 23 bodů, a v létě bude chtít svůj kádr posílit. Soler v rozhovoru řekl: "Vyjednáváme s Barošem a dalšími čtyřmi stejně kvalitními hráči. Jedná se o fotbalisty z Evropy a jižní Ameriky."

Přestoupí Milan Baroš do Valencie?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Milana Baroše v Evropě připomínají jako skvělého kanonýra z loňského evropského šampionátu. Média ale také připomínají jeho kolísavou letošní formu v barvách Liverpoolu. Třiadvacetiletý Baroš přišel na Anfield Road v roce 2001 z Baníku Ostrava.

O jeho snaze odejít z Liverpoolu britský tisk spekuloval už několikrát, důvodem měly být i hádky s koučem Rafaelem Benítezem. Ty ovšem útočník na reprezentačním srazu před kvalifikačnímu duelem s Finskem popřel.

Valencie se snaží přebudovat kádr poté, co nevyšly nákupy manažeru Claudio Ranierimu. Ten v létě hodně utrácel a na stadión Mestalla přivedl například Marka Di Vaia, Bernarda Corradiho nebo Stefana Fioriho. Nakonec byl Ranieri v únoru odvolán poté, co Valencia vypadla v poháru UEFA se Steauou Bukurešť.

Taktika angažování italských hráčů se neosvědčila a prezident Valencie připustil, že několik hráčů tým po skončení ročníku opustí. "Nově příchozí nahradí některé současné hráče, ale nechci to dále rozebírat. Nepřeju si, aby tým ztratil koncentraci, když se snažíme probojovat do pohárové Evropy," dodal Soler.

Reklama

Související témata: