Hlavní obsah

Míčový kouzelník Ronaldinho se do Evropy nevrátí. Prodloužil smlouvu s Mineirem

Aktualizováno

Bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho prodloužil navzdory zájmu Besiktase Istanbul smlouvu s brazilským Atlétikem Mineiro. Turecký klub nabízel brazilskému záložníkovi lukrativní kontrakt, ale někdejší hvězda Barcelony a AC Milán se spoluhráčem Tomáše Sivoka nestane. O dohodě s Ronaldinhem ve čtvrtek informoval šéf Atlétika Alexandre Kalil.

Foto: Bruno Magalhaes, ČTK/AP

Brazilský fotbalista Ronaldinho a jeho typická oslava vstřelené branky.

Článek

Už se zdálo, že fotbalový fenomén se po tříletém působení v Brazílii znovu vrátí na starý kontinent, tedy přesněji k průlivu Bospor. Podle informací z tureckého tisku se už Ronaldinho dokonce na novém angažmá s vedením Besiktase domluvil a v evropské části Istanbulu měl údajně brzy podepsat smlouvu, která mu v prosinci v Atlétiku Mineiro vypršela. Nakonec se ale obě strany dohodly na pokračování spolupráce a hvězdný Brazilec bude dál svou fotbalovou genialitu předvádět v rodné zemi.

Třiatřicetiletý Ronaldinho byl v letech 2004 a 2005 vyhlášen nejlepším fotbalistou planety. Mezinárodní fotbalová federace FIFA tak ocenila jeho skvělé výkony v dresu Barcelony. Vedle katalánského týmu Ronaldinho hrál i za Paris St.Germain, AC Milán, Gremio nebo Flamengo.

V brazilské reprezentaci si kreativní středopolař připsal 97 zápasů, v nichž vstřelil 33 gólů. Dres Kanárků ale oblékl naposledy v dubnu minulého roku během přátelského zápasu s Chile. Ani pozdější skvělé výkony v dresu Atlétika Mineiro kouče Brazilců Luize Felipe Scolariho nepřesvědčily, aby vyhověl přání fanoušků a Ronaldinha zařadil zpátky do reprezentace.

Reklama

Související témata: