Hlavní obsah

Sivok musí na artroskopickou operaci kolena

Istanbul

Reprezentační obránce Tomáš Sivok musí na artroskopickou operaci s pravým kolenem. Zákroku se třicetiletý fotbalista Besiktase Istanbul podle svého manažera Jiřího Müllera podrobí příští týden v Praze a nezahraje si asi měsíc.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Sivok (vlevo) na tréninku Besiktase Istanbul

Článek

Sivoka trápí koleno, se kterým už byl v roce 2010 na operaci zkříženého vazu. "Nemělo by jít o nic vážného, magnetická rezonance nic neodhalila. Nicméně lékař, který ho tehdy operoval, doporučil artroskopický zákrok," uvedl doktor čtvrtého celku turecké ligy Ertugrul Karanlik.

"Půjde o dvacetiminutovou záležitost. Tomáš má s kolenem delší dobu problémy, takže mu to teď vyčistí," řekl ČTK Müller. "Je to z přetížení. Hraje hodně zápasů, trénuje, navíc si přidává v posilovně," přidal.

"Před třemi měsíci jsem hodně trénoval a koleno zřejmě přetížil. Po Novém roce jsem naskočil do přípravy a problémy se vrátily," řekl Sivok v rozhovoru pro FAČR. "Pro jistotu si tedy nechám koleno vyčistit a ve středu podstoupím zákrok u primáře Váchala, který mi dvakrát operoval i zkřížený vaz," dodal.

Bývalý hráč Sparty, Českých Budějovic a Udine, který je v Besiktasi od května 2008 a s klubem má ještě na dva roky smlouvu, by měl být mimo hru zhruba měsíc. "Půjde asi o čtyři až pět týdnů," uvedl Müller.

Reklama

Související témata: