Hlavní obsah

O Rosického se zajímá Paris SG i Atlético

PRAHA

Spekulace o přestupu Tomáše Rosického z Borussie Dortmund v poslední době stále sílí. Jako další zájemci o služby českého reprezentanta se nyní přihlásily francouzský fotbalový klub Paris Saint Germain a španělské Atlético Madrid. Španělský sportovní deník As uvedl, že Atlético je připraveno za Rosického zaplatit deset miliónů eur.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický - ilustrační foto

Článek

Právě sumu 10 miliónů eur stanovilo před rokem vedení Dortmundu jako základ pro přestupová jednání, do nichž prý oba kluby už vstoupily. Atlético by pro Rosického nebylo úplně neznámým klubem, vždyť v madridském béčku hrál druhou španělskou ligu v letech 1996 až 2000 jeho starší bratr Jiří, nyní hráč Jablonce.

Odejde Tomáš Rosický do Paris St. Germain?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Pařížský celek Saint Germain se podle francouzského tisku nejdříve zajímal o Wilsona Orumu ze Sochaux a Christopha Landrina z Lille, ale teď "se šeptá o prestižnějším jménu" Rosického, jehož příchod "by znamenal velký tah". Klub má podle Le Parisienu zájem také o Arunu Dindaneho a Nenada Jestroviče z Anderlechtu.

O odchodu Rosického z Dortmundu se hovoří už několik měsíců. Prodej největší hvězdy by pomohl rozpočtu klubu, který trápí mnohamiliónové dluhy.

"Malého Mozarta" se po loňském evropském šampionátu neúspěšně pokoušelo získat Porto, v posledních týdnech přinesla zahraniční média informace o vážném zájmu Realu Madrid. Jako tvůrce hry by Rosického do týmu rád přivedl údajně také Tottenham Hotspur, v Itálii se zase spekuluje, že ho stále sleduje Juventus Turín.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články