Hlavní obsah

Vaněk přestoupil z Jablonce do Kayserisporu, údajně za 35 miliónů

Istanbul

Fotbalista Ondřej Vaněk, který má na svém kontě i šest startů v národním týmu, definitivně přestoupil z Jablonce do tureckého Kayserisporu. Sedmnáctý klub turecké ligy podle svého webu podepsal s třiadvacetiletým záložníkem smlouvu na 3,5 roku. Vaněk už byl v Turecku od konce minulého týdne a dokončení transferu bránila jen úspěšně absolvovaná lékařská prohlídka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Ondřej Vaněk přestoupil do turecké ligy.

Článek

Německý server transfermarkt.de vyčíslil cenu ofenzivního záložníka na 800 tisíc eur (asi 22 miliónů korun). Podle některých českých médií by však mohl Jablonec inkasovat dokonce částku mezi 35 a 37 milióny korun.

Reprezentační středopolař působil v Jablonci od ledna 2011, předtím nastupoval za pražskou Slavii. Celkem v nejvyšší soutěži odehrál 75 utkání a vstřelil devět branek. V národním mužstvu se představil v šesti zápasech, v každém z nich střídal.

Severočeský celek během zimy přišel už o druhého záložníka základní sestavy. Už dříve přestoupil do Slavie kapitán Karel Piták, spolu s ním zamířil do Edenu další ofenzivní hráč Jan Vošahlík. Do Baumitu přišli Tomáš Okleštěk, Antonín Fantiš a Pavel Moulis. Z hostování se také vrátil další útočný fotbalista Jan Pázler.

Reklama

Související témata: