Hlavní obsah

Čech je v nominaci na Hráče roku v Anglii

Trojice fotbalistů Chelsea včetně brankáře Petra Čecha ovládla nominace na cenu pro Hráče roku, kterou tradičně vyhlašuje anglická asociace profesionálních fotbalistů (PFA). Na zúženém seznamu se Čech objevil jako první český fotbalista v historii. Spolu s ním se do užšího výběru dostali i jeho spoluhráči Frank Lampard a John Terry.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

V šestičlenné nominaci nechybí útočník Arsenalu Thierry Henry, který anketu vyhrál v předchozích dvou letech, což se ještě nikomu nepovedlo. O ocenění, které svým kolegům udělují sami fotbalisté, se ucházejí ještě záložník Liverpoolu Steven Gerrard a útočník Andy Johnson z Crystalu Palace.

:. ANKETA
Získá Petr Čech trofej pro Hráče roku? Hlasujte v anketě na konci článku.

Čech, jenž patří v této sezóně k hlavním oporám Chelsea, se může stát prvním českým fotbalistou, který cenu v sedmapadesátileté historii ankety získá. Navíc by se dostal do vybrané společnosti. Prvním vítězem byl v roce 1948 vyhlášen Sir Stanley Matthews, který pak ocenění získal ještě o jedenáct let později. Mezi laureáty nechybějí ani další fotbalové legendy jako Bobby Charlton, Kevin Keegan či Kenny Dalglish.

Ankety se mohou zúčastnit všichni fotbalisté, kteří hrají anglickou ligu. Vítěz bude vyhlášen na konci sezóny.

Reklama

Související témata: