Hlavní obsah

Monako zaplatí za setrvání ve francouzské lize 50 miliónů eur

Paříž

Zástupci prvoligového Monaka zaplatí francouzské fotbalové lize (LFP) 50 miliónů eur (asi 1,37 miliardy korun) jako součást dohody, která ukončí takřka roční spor mezi oběma stranami ohledně daní. V monackém knížectví totiž platí jiné zákony a představitelé LFP vloni pohrozili, že pokud monacký klub nepřestěhuje své sídlo na území Francie, nemůže dál hrát francouzskou ligu.

Foto: Philippe Laurenson, Reuters

Fotbalista Monaka Radamel Falcao

Článek

"Monako dosáhlo s LPF dohody, která klubu zajistí setrvání v soutěži, i když bude mít sídlo v knížectví," uvádí se v oficiálním prohlášení monackého celku. Podle dohody, kterou potvrdili i zástupci LFP, klub zaplatí "dobrovolný, jednorázový příspěvek 50 miliónů eur".

Klub pohrozil lize vloni v květnu žalobou poté, co LPF vydala nařízení, že celek musí do června 2015 přestěhovat své sídlo do Francie, aby jeho hráči podléhali stejným daňovým zákonům jako ostatní fotbalisté z francouzské ligy. V Monaku totiž cizinci neodvádějí z platů žádné daně a klub díky tomu přitahoval řadu hvězd. Za udělení výjimky prý LPF požadovala částku 200 milionů eur.

Reklama

Související témata: